Quatre de cada deu universitaris envien contingut sexual per mòbil o xarxes, segons un estudi

per NLV

Societat

Quatre de cada deu universitaris envien contingut sexual per mòbil o xarxes, segons un estudi
Quatre de cada deu universitaris envien contingut sexual per mòbil o xarxes, segons un estudi

El 39,2% dels joves universitaris enquestats en un treball dut a terme per Enrique García-Tort i Laura Monsalve Lorente, del Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de València, han practicat sexting: l’enviament de contingut sexual a través del telèfon mòbil o de les xarxes socials.

En la investigació també es demostra una correlació entre la valoració moral, la percepció de risc i la freqüència del sexting, de manera que la pràctica augmenta en funció de si aquesta és percebuda de forma més positiva i/o segura.

En les enquestes analitzades, hi han participat un total de 288 estudiants de la Universitat de València, de 18 a 25 anys, pertanyents als graus de Pedagogia (66,7%), Magisteri en Educació Primària (25%) i Magisteri en Educació Integral (8,3%). Principalment, graus orientats a professionals de l’educació. Per això, pot ser de gran utilitat introduir conceptes com el sexting en futurs i nous camps d’estudi relacionats amb l’educació sexual i en relació als perills que pot comportar aquesta pràctica.

S’ha observat que la prevalença d’enviament de material sexual propi i les seues possibles conseqüències, com el ciberbullying o la sextorsió, és més gran en aquest grup d’edat que en la població adolescent. La presa d’informació es va fer a través d’una bateria d’instruments prèviament validats entre els quals hi ha una escala de conductes sobre sexting, un inventari de xarxes socials i aplicacions, i una escala de percepció de risc. Així, es van recollir dades sobre la freqüència de la pràctica, la percepció de risc o l’estil i motivació de la pràctica, entre d’altres.

Enrique García-Tort i Laura Monsalve Lorente, del Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de València

Més de la meitat amb la seua parella

A més, el 55,8% confessa que ho duu a terme assíduament amb la seua parella, mentre que el 44,2% intercanvia material sexual amb tercers, principalment. Tot i que es van avaluar variables com el sexe o l’orientació sexual, aquests resultats van ser eliminats de l’estudi, ja que el 80,9% de les enquestes es van fer a dones i el 90,6%, a persones declarades heterosexuals. Aquestes distribucions estadístiques representen grans limitacions en la mostra emprada en aquest estudi.

«Encara que el sexting no siga una pràctica molt estesa entre adults joves, són pocs els que no han tingut algun tipus d’interacció relacionada amb aquesta experiència. Això pot ser causat per l’omnipresència actual dels smartphones i al creixement de les xarxes socials», es destaca en el treball.

Tot i això, hi ha clares evidències d’un possible biaix en adolescents i joves adults a l’hora de declarar la pràctica del sexting a través de qüestionaris, ja que la taxa de recepció d’imatges sol destacar en els estudis per damunt de la d’enviament.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací