L’Orgull LGTB+ tornarà a fer-se visible als carrers de València el pròxim 28 de juny

«Els drets trans són drets humans» serà el lema d’enguany

per NLV

Societat

L’Orgull LGTB+ tornarà a fer-se visible als carrers de València el pròxim 28 de juny
L’Orgull LGTB+ tornarà a fer-se visible als carrers de València el pròxim 28 de juny

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, anuncia una nova convocatòria per a l’Orgull LGTB+ als carrers de València amb el lema «Els drets trans són drets humans». «És el moment de fer pressió social per aconseguir l’aprovació d’una llei que marcarà la diferència en la vida de les persones trans», afirma Nhabi, coordinadora del grup d’atenció en temes trans (GATT) de Lambda.

«Amb una llei aturada per una baralla política, és més necessari que mai fer-nos visibles i reclamar el reconeixement legal dels drets de les nostres companyes trans», assegura Fran Fernández, coordinador general del col·lectiu LGTB+. A més, cal «combatre el discurs d’odi de l’extrema dreta i donar a conéixer les nostres reivindicacions».

Manifestació de l’Orgull

La manifestació d’enguany ve condicionada per les restriccions sanitàries, per la qual cosa no serà possible celebrar la festa final a la plaça de l’Ajuntament, i tindrà lloc el dilluns 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTB+, a les 20.00 hores.

Aquesta data reivindica l'origen d’aquesta commemoració, que beu dels disturbis d’Stonewall als Estats Units, quan dones trans encapçalaren l’enfrontament contra la policia i contra l’abús legislatiu que suposava atacar qualsevol persona fora de la norma heteropatriarcal blanca.

La manifestació tindrà com a punt de concentració l’Albereda, entre el Pont del Real i el Pont de l’Exposició. El recorregut finalitzarà al carrer de Xàtiva amb la lectura del manifest i evitarà entrar a la plaça de l’Ajuntament per tal que la concentració final es faça en un lloc més ample que permeta respectar les distàncies interpersonals.

Lambda convida la ciutadania valenciana a participar i mostrar el seu suport a la igualtat de les persones LGTB+ amb responsabilitat, respectant la distància social i fent ús de la mascareta al llarg de tot el recorregut.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací