La Xina detecta el primer cas de grip aviària H10N3 en humans

La Comissió Nacional de Sanitat xinesa assegura que el risc de propagació a gran escala és extremadament baix

per EP / NLV

Societat

Treballadors a l'Institut de Virología de Wuhan, la Xina  |  EP
Treballadors a l'Institut de Virología de Wuhan, la Xina | EP

Les autoritats sanitàries xineses han anunciat aquest dimarts la detecció del primer cas mundial de grip aviària H10N3 en humans i han avançat que el risc de propagació a gran escala és extremadament baix.

El pacient afectat és un home de 41 anys de la província oriental de Jiangsu, que el passat 23 d'abril va començar a notar febra i altres símptomes. El van hospitalitzar cinc dies després que el seu estat de salut s'agreujara. La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina apunta que el pronòstic del malalt ha millorat fins al punt de tindre els requisits per a obtindre l'alta mèdica. Les autoritats del país van dur a terme paral·lelament seguiments d'emergència a tots els contactes pròxims en la província on residia l'home i no van trobar «anormalitats»

Les veus expertes reiteren que es tracta d'un cas aïllat, ja que el virus H10N3 no té la capacitat d'infectar de manera efectiva humans.

Malgrat això, la Comissió ha fet, una crida a la ciutadania perquè evite el contacte amb ocells morts en el dia a dia i tracte de no acostar-se als vius tampoc. Insten també a cuidar la higiene alimentària i a acudir immediatament al metge en cas de presentar símptomes com ara febre o problemes respiratoris.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací