Veïns de Benimaclet denuncien les «amenaces» de Metrovacesa arran del tancament d'una parcel·la

per EP / NLV

Societat

Parcel·la tancada a Benimaclet | AVB
Parcel·la tancada a Benimaclet | AVB

L'Associació Veïnal de Benimaclet, a València, ha denunciat les «amenaces» i el «xantatge» de Metrovacesa al govern municipal arran del tancament d'una parcel·la del Camí de Farinós utilitzada pel veïnat com a aparcament.

El col·lectiu, en un comunicat, ha alertat que aquest dilluns Metrovacesa ha començat a «complir les seues amenaces» amb la instal·lació d'una tanca metàl·lica i ha qualificat de «vergonyós» que «una promotora amb importants entitats bancàries darrere castigue el veïnat d'aquesta manera tan poc ètica».

«I més si tenim en compte que el veïnat porta 27 anys, des de l'aprovació del PAI el 1994, patint la deixadesa de les promotores, que estan obligades a mantindre les parcel·les netes», ha afegit.

Així, ha assenyalat que si les parcel·les es van destinar a aparcament o horts «va ser precisament perquè estaven farts de conviure amb les escombraries a la porta de les seues cases».

Els veïns han censurat una «provocació barroera» que «deixa en molt mal lloc a aquesta promotora» i davant de la qual l'Associació Veïnal de Benimaclet «no caurà».

En aquest sentit, ha tornat a demanar a l'equip de govern municipal que es pose «mans a l'obra» per consensuar «d'una vegada» un projecte de PAI «progressista, sostenible amb el medi ambient, respectuós amb el patrimoni cultural, històric, i arquitectònic, i en què la transició horta-ciutat siga una realitat».

Finalment, han subratllat que la «inacció» del govern municipal suposaria una «greu irresponsabilitat» que el barri «no li perdonaria».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací