Comencen les obres de rehabilitació de la Casa del Rellotger de València

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana destaca el projecte, que rescata un edifici emblemàtic i consolida la trama històrica urbana de la ciutat

per NLV

Territori

Comencen les obres de rehabilitació de la Casa del Rellotger
Comencen les obres de rehabilitació de la Casa del Rellotger

Aquest dimarts ha començat la restauració de l’antiga Casa del Rellotger de València tal com era originalment. A més, al costat, es construirà un nou edifici que respectarà les alineacions històriques perdudes d’aquesta parcel·la de 274,55 metres quadrats i aportarà a la planta baixa la dualitat obert-tancat amb un pati interior d’ús públic. Els dos edificis formaran una actuació unitària per a la totalitat de l'illa. Les propostes d’ús dels dos edificis s’engloben dins de l’àmbit sociocultural.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana de València, Sandra Gómez, ha explicat que l'objectiu del projecte comprén aquestes dues actuacions, que s'allargaran 11 mesos.

L'edifici de la Casa del Rellotger apareix al llibre Els murs dels Valls, que data del segle XVII, per la qual cosa se situa el seu origen en aquella època. La seua tipologia és de casa veïnal, amb un estil clàssic que correspon a la mena d'edificis concebut com a unitat plurifamiliar i destinat a la classe burgesa. A l'habitatge vivien els rellotgers encarregats del funcionament del rellotge annexionat a la torre del campanar del Miquelet, hui desaparegut.

Aquest edifici emblemàtic que ara es recupera està situat en ple centre cívic i religiós de València, on se situen els principals monuments de la ciutat antiga i es localitzen els antics eixos viaris romans i el substrat medieval. A la façana de l'immoble s'aprecia un escut de la ciutat en posició central entre els buits de la primera planta, que està reconegut com a Bé d'Interés Cultural (BIC). De la mateixa manera, l'edificació completa està inclosa en el catàleg de béns i espais protegits del Pla Especial.

Aquesta actuació s'engloba dins dels treballs de l'Ajuntament per recuperar immobles que formen part de la memòria històrica de València, connectarà amb la renovació d'espais de l'entorn com ara la plaça de la Reina i els voltants del Mercat Central, la Llotja de la Seda i la plaça Ciutat de Bruges, i contribuirà a estructurar una València més accessible, oberta i per als vianants on gaudir dels edificis emblemàtics.

Gómez ha posat en valor en reiterades ocasions aquest projecte urbà perquè «suposa una recuperació del nostre valor històric que consolida una de les parts de major importància cultural i patrimonial que tenim a la ciutat. El valor patrimonial de la Casa del Rellotger augmentarà perquè l'edifici tornarà a adquirir sentit i valor no sols simbòlic, sinó útil, ja que estarà dotat de caràcter públic per a ús social i sostenible del veïnat i formarà part de l'entramat cultural del cor de la ciutat».

Les obres s'han programat per causar el menor perjudici possible als restaurants i comerços dels voltants. Així, el pla d'obres preveu que les terrasses puguen seguir en funcionament fins a finals de l'estiu i s'ha acordat l'horari de retirada de materials per minimitzar les molèsties. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací