El II Congrés sobre el Patrimoni Musical de la Corona d'Aragó se centrarà en el rei Jaume I i el seu temps

En el marc de la trobada a La Nau (UV), s'hi duran a terme, entre altres activitats, dos concerts de la Capella de Ministrers

per NLV

Cultura

Concert de Capella de Ministrers a Sant Miquel dels Reis
Concert de Capella de Ministrers a Sant Miquel dels Reis

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) acollirà del 3 al 5 de juny el II Congrés Internacional sobre el Patrimoni Musical de la Corona d’Aragó, organitzat per l'Associació Cultural Comes i la Fundació Cultural Capella de Ministrers. 

Aquesta iniciativa pionera en l’aproximació a la història musical compartida pels territoris que formaren part d’aquesta entitat política i cultural fins al segle XVIII es va celebrar per primera vegada el 2019. El seus objectius van més enllà del pur debat musicològic, ja que «es proposa animar a la reflexió sobre els camins que en l’actualitat són d’utilitat per a transmetre a la societat els coneixements procedents de la investigació».

En definitiva, «es tracta d’establir un diàleg entre els diversos agents que formen part del procés integral d’adquisició i transferència dels coneixements, com ara musicòlegs, historiadors, pedagogs, intèrprets o comunicadors». Els resultats satisfactoris d’aquesta trobada han encoratjat l’organització a dur a terme una segona edició que continue aprofundint en aquesta senda.

Després de recapitular sobre l’estat de la recerca en el I congrés, en la present edició es presentaran recents avanços en la investigació a través de dotze ponències, a la qual es dedicaran dues de les sessions. La primera es dedicarà monogràficament a Jaume I i el seu temps, i la segona, a una selecció de contextos cortesans per a la música entre el segle XV i el començament del XVIII a diversos indrets dels territoris de la Corona.

Hi haurà també dues sessions dedicades a aspectes variats al voltant de la transferència de coneixement, educació i difusió amb ponències i taules redones. El programa inclou altres activitats, com ara dos concerts de la Capella de Ministrers, una visita a Sant Miquel dels Reis i presentacions de llibres. Així mateix, s'hi presentaran comunicacions de tema lliure per part dels investigadors que desitgen transmetre públicament els darrers resultats de la recerca en l’àmbit de l'antiga Corona d’Aragó.  

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací