L'atur juvenil puja a l'Estat, que continua amb la taxa més alta d'aturats de la UE

L'atur a la UE i l'eurozona s'estabilitza a l'abril

per ACN / NLV

Societat

A Espanya puja l'atur juvenil a l'abril i segueix sent l'estat de la UE amb la taxa més alta d'aturats
A Espanya puja l'atur juvenil a l'abril i segueix sent l'estat de la UE amb la taxa més alta d'aturats

L'atur juvenil a l'Estat ha pujat lleugerament a l'abril, ja que d'un 37,7% el mes anterior ha passat a un 38%, segons l'Eurostat. En l'àmbit europeu, en canvi, la taxa de joves sense feina es manté igual que al mes anterior amb un 17,2%.

Així, l'estat espanyol continua sent l'estat de la UE amb la taxa més alta de joves menors de 25 anys aturats i també d'aturats en general. Aquesta última taxa puja lleugerament al mes d'abril amb 15,4% d'aturats respecte al 15,3% del març. Pel que fa a l'atur a escala europea, s'estabilitza a l'abril. L'Eurozona registra un 8%, un descens respecte al 8,1% del març i a la Unió Europea es registra la mateixa taxa que el mes anterior amb un 7,3%.

En xifres, l'Eurostat calcula que 15,38 milions d'homes i dones a la UE, dels quals 13,03 milions a la zona euro, estaven a l'atur a l'abril de 2021. En comparació amb el març del 2021, el nombre de persones en situació d'atur va disminuir en 165.000 a la UE i en 134.000 a la zona euro.

Els estats que segueixen en nombre d'aturats són; Itàlia, amb un 10,7% i Xipre amb un 9,4%. Pel que fa a l'atur juvenil, Itàlia repeteix segona posició entre els estats membres amb més joves aturats amb un 33,7% seguit de Suècia amb un 25,2%.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací