Les donacions d'òrgans i els trasplantaments augmenten un 20% en els cinc primers mesos d'enguany

Aquest dimarts, 2 de juny, se celebra el Dia Nacional del Donant d'Òrgans

per NLV

Societat

Les donacions d'òrgans i els trasplantaments augmenten un 20% en els cinc primers mesos d'enguany
Les donacions d'òrgans i els trasplantaments augmenten un 20% en els cinc primers mesos d'enguany

Durant els primers cinc mesos d'enguany, els hospitals del sistema sanitari han experimentat un increment de quasi un 20% en donacions d'òrgans i trasplantaments respecte a l'any anterior.

En concret, s'han registrat 98 donacions d'òrgans enfront de les 82 donacions de l'any anterior. Els hospitals que major nombre de donacions han registrat són l'Hospital La Fe (21), l'Hospital General d'Alacant (17), l'Hospital General de Castelló de la Plana (15) i el General de València (12).

Atès que en pràcticament tots els centres s'ha produït un increment de les donacions d'òrgans, aquest dimarts, 2 de juny, Dia Nacional de l'Donant d'Òrgans, la Conselleria de Sanitat Universal ha agraït aquest gest solidari a la persona donant i als seus familiars.

Durant l'any 2020, es van registrar 197 donants d'òrgans de donant cadàver, dels quals 72 van correspondre a donació en asistòlia (36,5%) i 125 a mort encefàlica.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, «hui és un dia per agrair a totes aquestes persones que diuen sí a la donació d'òrgans, perquè amb aquest gest tan solidari i tan altruista, s'està aconseguint salvar moltes vides».

Actualment, «el sistema sanitari valencià compta amb els millors equips professionals que es fan càrrec de la donació i l'activitat trasplantadora. Per això, l'augment d'aquestes xifres vol dir que s'estan guarint o s'està millorant la qualitat de vida de moltes persones».


189 trasplantaments en cinc mesos

Durant els cinc primers mesos, els hospitals valencians han efectuat 189 trasplantaments d'òrgans, un fet que suposa un augment de més del 25% respecte al mateix període del l'any passat en què es van dur a terme 151 trasplantaments.

Segons el tipus de trasplantament, s'han dut a terme 103 trasplantaments renals, 57 trasplantaments hepàtics, 8 trasplantaments cardíacs, 18 trasplantaments de pulmó i 3 de pàncrees.

Finalment, per hospitals, l'Hospital La Fe és el que major nombre de trasplantaments renals ha practicat, en concret 44 trasplantaments, seguit de l'Hospital Doctor Peset en el qual s'han fet 32 trasplantaments renals. A més, en trasplantaments hepàtics destaca l'Hospital La Fe amb 41 trasplantaments i l'Hospital General d'Alacant amb 16 trasplantaments.

Al llarg de l'any passat es van dur a terme al País Valencià un total de 448 trasplantaments.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací