Fes!!oc, 15 anys de revoltes !!

El festival de música en valencià se celebrarà a Benlloc (La Plana Alta) el 9 i 10 de juliol

per NLV

Territori, Cultura

La Fumiga, al Feslloc 2020
La Fumiga, al Feslloc 2020

El Feslloc arriba a la 15a edició superant la COVID-19 i defensant la música en valencià i la cultura segura i necessària. Organitzat per l'Associació Feslloc  —formada per l'Ajuntament de Benlloc i Escola Valenciana—, des del seu naixement el 2007, el festival promociona solistes i grups que empren el valencià en les composicions musicals.

Al Feslloc 2021 es podrà gaudir el 9 i 10 de juliol de: Zoo, El Diluvi, Xavi SarriàMaluks, Feliu Ventura, Jonatan Penalba, Tito PontetBlackfangThe Dance Crashers i Malparlat. Sota el lema «Feslloc, 15 anys de revoltes» l'organització ha presentat una programació adaptada a la pandèmia, per a dos dies de festival —enlloc dels tres habituals—, però mantenint l’esperit original del festival.

El Feslloc d'enguany portarà grans noms de la música en valencià, al costat de formacions emergents, presentant diferents estils i propiciant artistes que presenten treballs nous. De moment, el certamen tindrà un aforament d’unes 800 persones —les entrades estan exhaurides i l’organització està estudiant si poden treure més abonaments a la venda les properes setmanes— els concerts s’acabaran abans de les dues de la nit. A diferència d'altres edicions no es podrà habilitar zona d’acampada, però l’organització està treballant per oferir al públic transport entre Castelló de la Plana i Benlloc, per facilitar que es puguen trobar allotjaments alternatius sense haver de fer servir el transport privat necessàriament.

L’organització del festival ja va fer un esforç per celebrar el festival l'any passat malgrat totes les dificultats imposades per la pandèmia amb l’objectiu de «defensar els treballadors de la música en valencià i que la cultura és segura i necessària», i enguany no podia ser menys. Així, tot i que el Feslloc 2021 no tindrà el volum d’actuacions de l’edició 2019 pre-pandèmia, sí que fa una aposta per mantindre la qualitat musical que el caracteritza i el format d’edicions anteriors, sempre seguint les recomanacions sanitàries vigents en cada moment.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací