Puig demana disculpes a Oltra per «si s'ha pres com una desconsideració» els anuncis sobre la COVID-19

per EP / NLV

Política

Ximo Puig i Mónica Oltra a les Corts
Ximo Puig i Mónica Oltra a les Corts | Inma Caballer (Corts Valencianes)

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat disculpes a la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per si «s'ha pres com una desconsideració» els anuncis que ha efectuat sobre noves mesures per front a la COVID-19.

En la roda de premsa de presentació del pla d'infraestructures sanitàries, Puig ha contestat així quan li han preguntat pel tuit d'Oltra en el qual deia que s'havia assabentat «per la premsa» que el Consell preveia llevar el toc de queda el dilluns 7 de juny.

En aquest missatge, Oltra ironitzava amb el fet que d'aquesta manera el govern valencià podia «estalviar-se reunions inútils perquè ja està tot decidit».

Puig, sobre aquest tema, ha aclarit que totes les decisions es prenen en la comissió interdepartamental COVID i ha indicat que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, portarà les propostes a la reunió per a avaluar-les amb els experts.

«Em disculpe si hi ha alguna qüestió que per falta de comunicació s'ha entès de manera diferent. Em disculpe si s'ha pres açò com una desconsideració, que no ho és», ha afegit.

D'altra banda, quant a l'obertura de l'oci nocturn fins a les 2 hores, Puig ha recordat que aquest sector està tancat des de fa molts mesos per un acord que es va prendre en la comissió estatal.

«Aquesta vesprada la consellera participarà en la comissió i sabem que es debatrà sobre això», ha dit. També ha assenyalat que, al seu parer, «es donen les circumstàncies per començar a normalitzar l'obertura de l'oci nocturn amb una sèrie de condicions».

En la seua opinió, «cal donar seguretat a la ciutadania, però també és cert que l'oci nocturn ha patit molt». «Vull agrair-los l'esforç que han fet», ha manifestat. «Ara es tracta de generar un marc d'obertura progressiva en el qual sí que és exigible mantindre la màxima prudència», ha insistit.

En relació amb el debat de les mascaretes, Puig ha indicat que en espais naturals i platges «ens trobem en circumstàncies de no necessitar mascaretes», però fora d'ací «cal anar amb molta cura perquè el virus continua present», ha incidit. Segons ell, «llevar la mascareta de manera generalitzada generaria una dinàmica d'imatge molt negativa, com si el virus haguera desaparegut».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací