«Transiciones»: per què passar a ecològic i vendre en el mercat local

La Fundació Entretantos publica un nou vídeo de la campanya #PíldoraVerde, i aquesta vegada es trasllada a l'Horta de València per difondre experiències d'agricultors que han decidit transitar a ecològic

per NLV

Territori, Societat

«Transiciones»: per què passar a ecològic i vendre en el mercat local
«Transiciones»: per què passar a ecològic i vendre en el mercat local

Vinalesa, Alcàsser, Carpesa i Alboraia són els municipis de l'Horta Nord i Sud de València on s'ha gravat aquest nou episodi de la campanya estatal «Píldora Verde», llançada per la Fundació Entretantos per difondre experiències d'agricultors que hagen transitat a ecològic. Una iniciativa que compta amb una varietat de materials en la seua pàgina web, on es faciliten eines, experiències i contactes per a la transició de l'agricultura convencional a ecològica.

Transiciones és el seté vídeo, el primer gravat a l'Horta. Els seus protagonistes relaten com i per què van transitar de convencional a ecològic i es deté en diferents temàtiques com ara els canvis en els aspectes productius, gestió de plagues, sòls, preus o col·locació dels productes en el mercat. «Amb aquests preus tan baixos, ja no sabies què plantar. Tot són problemes. És car produir en convencional perquè sempre et creus que si tires més producte químic treus més rendiment, però no compensa», relata Rafa Hurtado, agricultor en ecològic des de fa 7 anys a Vinalesa (l'Horta Nord).


«Píldora Verde» és un projecte de la Fundació Entretantos per promoure transicions cap a un món rural viu i productiu, en el qual es conserven els recursos naturals i la gent puga i vulga viure bé. En aquest projecte, la Fundació Entretantos ha col·laborat, per a la realització audiovisual, amb Maggie Schmitt i Juan Alcón Durán, Joan Canela (Fábrika Gráfika) i Víctor Casas del Corral.
 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací