Detencions, identificacions i sancions durant la visita del rei a l'UJI

El senador Carles Mulet qualifica les actuacions de la policia, amb càrregues contra els estudiants, de «lamentables i desproporcionades»

per NLV

Societat

Actuació policial en la protesta contra la visita del rei a la UJI | N. Jovani | EP
Actuació policial en la protesta contra la visita del rei a la UJI | N. Jovani | EP

El passat 6 de maig, la Policia Nacional va detindre dues persones, en va identificar 36 i va proposar sancionar-ne 47 més -14 per incompliment de les normes COVID- durant la protesta contra la visita del rei a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana, segons consta en la resposta del govern espanyol al senador de Compromís, Carles Mulet.

El senador va registrar 10 preguntes, amb data d'1 de juny, en relació amb aquests fets que qualifica de «lamentables actuacions desproporcionades de la Policia Nacional, amb càrregues contra els estudiants».

El govern espanyol assenyala que, pel que fa a l'àmbit de competències del Ministeri de l'Interior, «és una funció bàsica de la Policia Nacional, establida per les lleis, el manteniment de la seguretat ciutadana i, si s'escau, el restabliment de l'ordre públic».

L'executiu estatal nega qualsevol tipus de càrrega en el context de la protesta, i afirma «que es va produir un intent de diàleg amb els concentrats i els agents van rebre a canvi insults i empentes amb intenció de sobrepassar el cordó de seguretat, motiu pel qual van ser rodejats i reconduïts fora de la zona de conflicte».

En relació amb el nombre d'efectius que hi van intervindre, indica «que els plans i dispositius de protecció de totes aquelles persones sotmeses a la Llei de Secrets Oficials estan classificats com a reservats, perquè poden afectar la seguretat de les persones protegides i no hi ha una partida específica per a aquesta operació, de manera que el cost no està quantificat».

Mulet considera que el govern espanyol «no contesta les preguntes formulades, aporta dades que no tenen res a veure amb la qüestió» i sosté que hi ha una «falta de respecte», per la qual cosa demana la protecció de la presidència de la cambra.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací