Sindicats i Coordinadora d’Empleats Públics Temporals convoquen concentracions el 4 de juny

per NLV

Societat

Sindicats i Coordinadora d’Empleats Públics Temporals convoquen concentracions el 4 de juny
Sindicats i Coordinadora d’Empleats Públics Temporals convoquen concentracions el 4 de juny

Els sindicats Intersindical Valenciana, CGT i CNT, i la Coordinadora d’Empleats Públics Temporals han convocat concentracions de personal temporal i interí de les diferent administracions públiques, aquest divendres, 4 de juny, a les 11 hores, davant les Subdelegacions del Govern espanyol a Alacant i Castelló de la Plana i davant la Delegació del Govern espanyol a València.

En les concentracions que, segueixen amb la planificació habitual de mobilitzacions, s'hi exigirà que «el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública modifique l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) i que, seguint les recomanacions del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), introduïsca sancions a les administracions que abusen de la temporalitat, i també que es resolga el problema actual de temporalitat».

Unes sancions que, assenyalen els convocants, «perquè siguen realment dissuasòries i protectores dels treballadors i treballadores objecte de l'abús, han de passar necessàriament per la consolidació de l'ocupació: la fixesa». Contràriament a aquest fi, «les diferents administracions pretenen reduir la temporalitat amb ofertes massives d'ocupació que, com diu el TJUE, ni tenen caràcter sancionador ni garanteixen la protecció del personal víctima de l'abús; doncs, es limiten a consolidar les places i no a les persones».

Ara, a la taula reivindicativa de les mobilitzacions cal afegir una nova que consisteix «a exigir la retirada immediata de la proposta, feta pública pel ministre Miquel Iceta; una proposta que sanciona amb l'acomiadament automàtic a les persones que ocupen una plaça vacant més de tres anys i amb la congelació d'aquesta plaça que, no podrà ser proveïda per reglament en un període d'un any». És a dir, «sanciona els treballadors i treballadores víctimes de l'abús i penalitza a les usuàries i usuaris dels serveis públics amb una reducció temporal de plantilles; mentre que les administracions incomplidores es mantenen impunes».

Per això, les entitats convocants responsabilitzen «el ministre de la situació actual de temporalitat» i, a més, adverteixen que «lluny d'articular mesures que sancionen a les administracions per evitar l'abús, el que pretén és atemptar contra el dret a l'estabilitat laboral amb el personal públic amb acomiadaments, per imperatiu legal, sense que hagen causes objectives que els justifiquen i sense que hagen desaparegut les necessitats que van motivar la creació de la plaça».

Els sindicats i la Coordinadora conviden i animen «tot el personal temporal en abús de les diferents administracions a sumar-se, perquè l'amenaça és greu i la resposta ha de ser ferma i contundent. Només des de la unitat i la participació podrem canviar la situació».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací