EUPV demana informació sobre els projectes de macroplantes fotovoltaiques a Biar

«El cas de la veïna Villena és paradigmàtic, atès que vora una vintena de projectes han sol·licitat instal·lar-s'hi», assenyala

per NLV

Territori, Política

EUPV demana informació sobre els projectes de macroplantes fotovoltaiques a Biar
EUPV demana informació sobre els projectes de macroplantes fotovoltaiques a Biar

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha demanat en un comunicat que s’informe la població de Biar sobre els projectes de macroplantes fotovoltaiques al terme municipal, ja que, des de fa un temps, la zona ha despertat l'interès de grans empreses que «tenen com a objectiu instal·lar aquestes gran plantes amb una falta d’informació important» alhora que «alcen la bandera del respecte al medi ambient i la promoció de les energies renovables». «El cas de la veïna Villena és paradigmàtic, ja que vora una vintena de projectes han sol·licitat instal·lar-s'hi», ha assenyalat.

Esquerra Unida del País Valencià aposta «fermament per les energies renovables, això no es discuteix», tot i que «la instal·lació d'aquest tipus de plantes fotovoltaiques ha d’anar de la mà d’una transició ecològica responsable, amb respecte pel medi ambient i que no acabe convertint-se en una nova bombolla especulativa».

Segons EUPV, «a Biar no se sap res del projecte del qual es parla fa més d’una dècada per instal·lar una d’aquestes plantes a la zona de la carretera de Biar a Banyeres de Mariola, molt a prop del terme municipal de la localitat veïna; com tampoc no se sap res de la pretensió d’una empresa anglesa d’ocupar més de 100 hectàrees amb una planta fotovoltaica de més de 110.000 panells a la zona de la carretera de Biar al Camp de Mirra, concretament a l’altura del Pontarró».

«El nostre privilegiat entorn no pot ser caldo de cultiu per a la instal·lació d’aquest tipus de macroprojectes amb el fi de produir excedents energètics per ser venuts a la resta d’Europa i que això supose la pèrdua d’espai de la nostra biodiversitat i la nostra agricultura tradicional amb oliveres i altres arbres que tenen dècades d’antiguitat», ha apuntat. «Més encara quan hi ha alternatives realistes com ara promoure l’autoconsum a través d’instal·lacions de plaques solars en edificis, polígons industrials o altres espais, de fet algunes empreses de Biar ja són exemplars en la instal·lació i ús d’aquest tipus d’energies renovables», ha conclòs.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací