«La paella, amb cullera o amb forqueta?», es pregunten Solano & Tur

L'actor i el periodista faran el programa en directe el dijous 10 de juny al restaurant Gloriamar de Piles

per NLV

Societat

«La paella, amb cullera o amb forqueta?», es pregunten Solano & Tur
«La paella, amb cullera o amb forqueta?», es pregunten Solano & Tur

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «Paella en cullera o forqueta (quan planifiquen un atracament)» el capítol d'aquest dijous del seu programa d’improvisació en valencià. Un nou capítol que es publicarà a les 21 hores en les  plataformes habituals.

Una vegada més Ximo i Joan fan història de la ràdio i planifiquen un atracament en directe. A més,  plategen un dilema moral: «menjar paella amb forqueta o amb cullera?». El debat entre dos creences tan diferents els fa parlar dels debats entre l’ateu Umberto Eco i el cardenal Martini, que s’escrivien els diumenges a través del diaris. I ja posats, parlen de «la màquina del fang d’Umberto Eco i de si prefereixes Martini o Vermut».

A  més, intenten «establir conversa sense apel·lar a allò que és ‘normal’ o ‘objectiu’». I es pregunten «com es diu la vora de la paella i si la cuixa de mamut estarà bona amb un bon sofregit». A partir d’això la conversa deriva cap a «les tomaques del ‘terreno’ i que les coses de la terra no són necessàriament millors i es fan un embolic amb la ceba i el sofregit».

Joan ja està cansat de «matisos» i vol que les coses siguen «blanc o negre». Per això fan un repàs dels dolents les pel·lícules. I parlen de Breaking Bad i de fulletons i de si Ximo fumava. Perquè, «després de deixar de fumar et sents superior?»

De sobte, Ximo diu que «s’ha gelat amb el tema de la Bonig, que ja no sent el caliu». I Joan li contesta que «l’atracció i el caliu es cosa de laics i no d’ultraortodoxos».

I reflexionen sobre Eurovisió, perquè els fa l’efecte que «tots van cantar la mateixa cançó llevat de tres o quatre». I ara ix pel mig  Falcon Crest i Lorenzo Lamas.

Després viatgen a Cambridge perquè «Vicent Baydal va estar per allà» i es pregunten «on està el pomer sota el qual Newton quan va descobrir la gravetat».

Tampoc no s’obliden de les llengües i «la llei d’immersió lingüística del francesos que ha tombat el seu constitucional». Joan li fa una pregunta transcendental a Ximo: «el nostre senyor parla valencià?» 

Anuncien que el 10 de juny, a les 19 hores, faran el primer programa en directe i amb públic al restaurant Gloriamar de la Platja de Piles.

I acaben amb la planificació de l’atracament: «robaran la Biblioteca Nacional amb un equip immillorable: Alfonso Rus, Isabel Bonig, Joan Lerma, Toni Cantó o Fran Ferri, entre altres».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací