El Consell aposta per la mobilitat sostenible amb la creació de més de 200 km de carrils bici

Segons Arcadi España, la Generalitat invertirà 75 MEUR en vies verdes i carrils per a bicis i vianants al País Valencià

per NLV

Societat, Política

El conseller Arcadi España durant la visita a l'exposició «Sobre rodes», al Museu de les Ciències
El conseller Arcadi España durant la visita a l'exposició «Sobre rodes», al Museu de les Ciències

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat aquest dijous, Dia mundial de la Bicicleta, l'aposta del Consell per la mobilitat sostenible amb la creació i millora de més de 200 quilòmetres de traçats per a bicis al País Valencià.

España ha recordat que el departament que dirigeix durà a terme una inversió de més de 75 milions d'euros per construir i condicionar 224 quilòmetres de vies verdes i carrils bicicletes i de vianants arreu del territori.

«Actualment -ha afirmat el conseller-, s'han conclòs o estan en execució obres d'extensió i adequació, per valor de 33,2 milions d'euros, en 79,1 quilòmetres de vies, i es troben en programació treballs en altres 144,9 quilòmetres, per als quals es preveu invertir 41,8 milions d'euros».

Respecte a l'entorn

España ha visitat l'exposició «Sobre Rodes», situada a l'exterior del Museu de les Ciéncies, on ha asseverat que «el govern valencià treballa tant per afavorir un sistema de transport públic sostenible, capaç de vertebrar el nostre territori, com per oferir als valencians i valencianes traçats de vies verdes i carrils que facen possible pràctiques de mobilitat no motoritzades en el seu dia a dia i en els moments d'oci».

«La bicicleta és un exemple de progrés en tres àrees: la sostenibilitat, la salut i el turisme, ja que amb el seu ús es disminueix la contaminació als nostres pobles i ciutats, s'afavoreixen hàbits de vida beneficiosos i es fomenta el desenvolupament d'alternatives de vacances acurades amb el nostre entorn i d'estima del nostre paisatge», ha conclòs.

«Sobre rodes»

L'exposició «Sobre rodes», que s'ha instal·lat aquest dijous i aquest divendres, amb motiu del Dia Mundial de la Bicicleta, al Museu de les Ciències, fa un repàs a aquest mitjà de transport des dels primers projectes de vehicles a dues rodes, datats a l'antiga Roma, fins a models actuals més evolucionats com el tàndem, la bicicleta reclinada o el trial.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací