Bocairent, primera parada de la gira «Les Arts amb tu»

per NLV

Territori, Cultura

El teatre Avenida de Bocairent serà l'escenari de la primera parada de la gira 'Les Arts amb tu'
El teatre Avenida de Bocairent serà l'escenari de la primera parada de la gira 'Les Arts amb tu'

Bocairent (la Vall d'Albaida) serà el primer municipi que rebrà «Les Arts amb tu», una gira organitzada per les Arts, el centre operístic valencià, que comptarà amb 25 sessions d'òpera, recitals i música de cambra. Aquest diumenge, 6 de juny, a les 19.30 hores, al Teatre Avinguda, els artistes del Centre de Perfeccionament de les Arts hi presentaran un recital amb acompanyament de piano en el qual interpretaran pàgines d'òpera i sarsuela de compositors com ara Donizetti, Mozart, Verdi, Serrano o Soutullo i Vert.

Segons el conseller Vicent Marzà, «era molt important per a nosaltres iniciar la gira musical de les Arts a Bocairent i oferir així un recital de primer nivell per al públic de la Capital Cultural Valenciana i també de tota la comarca de la Vall d'Albaida».

Programació «de proximitat»

La gira tindrà lloc durant els mesos de juny i juliol i durà a terme representacions a les dues capitals culturals valencianes, Bocairent i Alcoi, així com en vint municipis més del País Valencià, per tal de proposar una programació artística vertebradora i de proximitat.

Els artistes del Centre de Perfeccionament, l'Orquestra del País Valencià i el camió escenari de «Les Arts Volant» protagonitzen les diferents propostes, que inclouen nou concerts amb formacions de cambra, deu recitals lírics i sis representacions de l'òpera El tutor burlat, de Vicent Martín i Soler.

«Les Arts és una institució amb vocació autonòmica i la seua activitat, així com l'excel·lència dels seus cossos estables, ha d'arribar més enllà de l'edifici situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Aquesta gira respon a un propòsit: desenvolupar un projecte cultural viu i de proximitat que permeta l'accés a la lírica i la música simfònica a tota la ciutadania», ha explicat Jesús Iglesias Noriega, director artístic de les Arts.

A banda de les dues capitals culturals valencianes, la programació de «Les Arts amb tu» en algun dels seus formats passarà per Elda, Sant Mateu, Sueca, Sagunt, Alcàsser, Vinaròs, Alzira, Santa Pola, Xest, Llíria, el Puig de Santa Maria, el Pinós, la Vila Joiosa, Xàtiva, Gandia, la Pobla de Vallbona, Carcaixent, Aielo de Malferit, Benifaió i Peníscola.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací