Més d'un centenar d'ajuntaments s'han adherit a la Xarxa contra la violència masclista

La Diputació de València promou aquesta iniciativa que «aporta recursos econòmics, experiències i eines per protegir la dignitat de les dones i la justícia social»

per NLV

Societat

La diputada d'Igualtat, Eli García
La diputada d'Igualtat, Eli García | Abulaila

La Diputació de València ha reunit aquest dijous a la Beneficència els responsables dels últims 49 ajuntaments que s'han adherit a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que ara ja compta amb 111 integrants i un pressupost anual de mig milió d'euros.

La diputada d'Igualtat, Eli García, i el president de la institució, Toni Gaspar, els han instat a «no perdre l'ànim ni el sentit crític per aconseguir d'una vegada per sempre una societat amb dones lliures de violència».

García ha començat l'acte lamentant «un mes de maig extremadament dolorós amb un degoteig inadmissible de dones mortes a les mans de les seues parelles o ex parelles; una dura realitat que alguns s'obstinen a no veure i que ens obliga a continuar treballant en xarxa, des de la base de la coeducació, per eliminar els estereotips masclistes i detectar i detindre a temps qualsevol indici de violència de gènere».

Gaspar ha afirmat que la Xarxa pretén «acabar amb la miserable violència contra les dones, que té com a únics responsables a homes masclistes i covards».  «La sensibilitat i la ràbia han d'anar acompanyades d'un esperit crític perquè alguna cosa no està funcionant en el moment en què continuen morint dones», ha assenyalat.

El president ha agraït el treball de l'àrea d'Igualtat i els consistoris perquè cresca esta «xarxa inexpugnable que aporta recursos econòmics, experiències i eines per protegir la dignitat de les dones i la justícia social».

Noves eines

Entre les eines i mecanismes amb què compta la delegació que dirigeix García, destaca la producció de dos pel·lícules, una de ficció i un documental, que es distribuiran entre els membres de la Xarxa perquè es treballe el missatge de coeducació i erradicació d'estereotips des de la infància en tots els ajuntaments que s'han sumat a la iniciativa i els que demanen la seua adhesió en un futur.

Una altra novetat és l'acord que García està tancant amb la SAREB per posar a la disposició de dones víctimes de violència de gènere habitatges socials en diversos municipis. «És un pas més en les polítiques transversals que treballem des de la intensitat i l'eficàcia per a dotar de recursos a les localitats que formen part de la nostra xarxa i a les dones que pateixen la xacra de la violència masclista», ha explicat. La diputada ha coincidit amb el president en la necessitat del consens i la unanimitat en la gestió d'aquest gran problema comú des de les administracions públiques.

«En aquest tema no caben estratègies partidistes per a un desgast interessat de l'oponent ni fer del matís trinxera, perquè només la unitat i la determinació contra els assassins pot acostar-nos al final del malson», ha conclòs Gaspar.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací