La XXIV edició del Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola s'inspirarà en la comèdia

Cultura

La XXIV edició del Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola s'inspirarà en la comèdia
La XXIV edició del Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola s'inspirarà en la comèdia

El teatre torna un any més al Castell de Peníscola amb la XXIV edició del Festival de Teatre Clàssic organitzat per la Diputació de Castelló en què la comèdia serà la protagonista. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, al costat del director del festival Carles Benlliure, han presentat aquest matí en el saló gòtic del castell el cartell oficial del festival i l'oferta teatral que es realitzarà dins dels murs de la fortalesa entre els dies 9 i 24 de juliol.

A l'acte han assistit l'alcalde de Peníscola i diputat provincial, Andrés Martínez; el regidor de Cultura, Ramón Simó; i la directora del Castell, Ester Forner, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

Sanz ha destacat «l'aposta decidida de la Diputació en pro de la cultura» i ha finalitzat convidant el públic «a viure totes aquestes experiències que s'han preparat i que segur que els enlluernaren». D'altra banda, el director del festival ha agraït «la implicació i el compromís amb el festival de la Diputació i, sobretot, de la diputada de Cultura».

El pati d'Armes de la fortalesa i el passeig marítim de Peníscola acolliran les nou companyies de teatre que vertebren la programació del festival d'aquesta edició marcada per la comèdia i per les ganes de fer gaudir el públic perquè marxen amb un somriure després de cada funció. Un any més, la corporació provincial compta amb la col·laboració de la Junta d'Extremadura amb la finalitat de poder acostar al festival les millors obres clàssiques representades en el Festival Greco-Romano de Mèrida.

Programació

Nou companyies de teatre, dos d'elles procedents del País Valencià, són les que donaran llum al festival amb obres com 7 Reinas de la companyia valenciana Picazo Producciones que inaugura el festival; Hermes, el vigía de cien ojos de Z Teatre; Nise, la tragedia de Inés Castro de Nao d'Amores; Conquistadores de Projecte Cultura; Aquiles de la companyia castellonenca La Fam; Andanzas y Entremeses de Juan Rana, coproducció de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i la companyia Ron Lalá; El Animal de Hungría de la jove companyia Col·lectiu Állatok; Mercado de Amores en col·laboració amb el Festival de Teatre Greco Romà de Mèrida de la companyia Seqüència 31; i l'obra de clausura Del Teatro y otros males ... Que acechan en los corrales de la companyia Morbida Teatre.

Abans de cada actuació la companyia castellonenca La Fam representarà Versos y coplillas a les 10 i 10 que amb humor i rimes donarà la benvinguda al públic perquè entren amb un somriure. A més, en la nit de clausura, abans de la funció, es farà un homenatge al primer director del festival, Vicente Pastor, que va morir fa a penes unes setmanes.

D'altra banda, el II Congrés 'El Clàssic en la Xarxa', en el qual de manera virtual interactuaran amb el públic perquè conega més el festival, ha programat activitats que es divideixen en tres parts: una prèvia al festival en la qual es realitzaran entrevistes a productors, directores, dramaturgs i músics; una durant el festival amb entrevistes als participants del festival i als actors i actrius; i una posterior al festival en què els protagonistes de les entrevistes seran acadèmics i teòrics de l'art dramàtic i directors de festivals de teatre clàssic.

La Diputació de Castelló continuarà impulsant aquest festival que no sols suposa un esdeveniment cultural, sinó que activa el turisme i les visites als monuments i localitats de la demarcació.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací