Més de 1.800 personalitats i 80 entitats signen el manifest impulsat per El Temps de les Arts

El manifest s’ha llançat en col·laboració amb la Federació Llull, formada per ACPV, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural, i la Xarxa Vives d’Universitats

per NLV

Cultura

Més de 1.800 personalitats i 80 entitats signen el «Manifest per una nova cultura compartida i oberta al món», impulsat per El Temps de les Arts
Més de 1.800 personalitats i 80 entitats signen el «Manifest per una nova cultura compartida i oberta al món», impulsat per El Temps de les Arts | Robert Ramos

En un moment d’emergència en què la cultura ha de jugar un paper clau, El Temps de les Arts, la Federació Llull, formada per Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural; i la Xarxa Vives d’Universitats impulsen la signatura del Manifest «Per una nova cultura compartida i oberta el món», per inspirar a tota la societat civil i a les institucions més implicació i compromís per a fer de la cultura, amb totes les seues expressions artístiques, la germinació d’un nou model de país més just i equilibrat.

«La crisi social, econòmica i sanitària que ens deixa aquesta pandèmia, sumada a la crisi política i institucional que fa dècades que patim, ens obliga a repensar les bases sobre les quals hem de reconstruir un país que s’ha demostrat fràgil i ple de vulnerabilitats».

Personalitats com Íngrid Guardiola, Màrius Serra, Isona Passola, Sergi Belbel, Mabel Palacín, Joan Magrané, Vicenç Altaió, Sergi López, Joan-Lluís Lluís, Jordi Puntí, Anna Moner, Sebastià Alzamora, Manuel Baixauli, Pep Munné, Lluís Calvo o Joan Fontcuberta entre molts altres ja han signat el manifest.

Paraules de Jordi Cuixart, president de la Federació Llull, des de la presó

El president d'Òmnium Cultural i president de la Federació Llull, Jordi Cuixart, ha assegurat que els Premis El Temps de les Arts «neixen de la vocació per fer de l’humanisme el principal centre de gravetat en el nostre dia a dia» i «volem seguir enriquint plegats els nostres imaginaris.»

I Premis El Temps de les Arts

El proper diumenge 20 de juny s’emetrà l’acte d’entrega dels I Premis El Temps de les Arts, convocats pel portal digital El Temps de les Arts. El director de cinema i guionista Lluís Danés dirigeix l’acte d’entrega que tindrà lloc en sis indrets destacats d’interés cultural i patrimonial: la Llotja de Barcelona, el Castell de Bellver (Mallorca), l'església neobizantina de la Beneficència (València), el Palau dels Reis de Mallorca (Perpinyà), la Casa de la Vall (Andorra) i el Claustre de Sant Francesc (l'Alguer). L’acte es podrà veure i seguir de forma simultània per les televisions del territori de parla catalana: TV3, Catalunya Ràdio, IB3, À Punt TV, TV Andorra i Alguer Catalan TV.

Els guardons reconeixen la creativitat i la innovació en sis modalitats: Arquitectura, Patrimoni, Arts Visuals, Arts Escèniques, Música Clàssica i Música Popular. Per a cada modalitat hi haurà un guanyador i accèssits. Cadascun dels sis guanyadors rebrà una obra de l’artista Perejaume i una dotació econòmica de 3.000 euros.

El Temps de les Arts

El Temps de les Arts és una publicació digital, que pertany a la Fundació Francesc Eiximenis sense ànim de lucre, filla de la històrica revista El Temps. El Temps de les Arts diàriament dona veu a creadors, promotors i generadors culturals en una plataforma en línia a l’abast de tothom, amb la voluntat de retratar la constant transformació i regeneració de tot el sector cultural i artístic, el traspàs generacional i un canvi de paradigma en un món globalitzat.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací