Tal dia com hui del 2016 Antena 3 va fer passar una periodista valencianoparlant per una turista que no entenia el valencià

per NLV

Efemèrides

La periodista Laura Herrera, interpretant el paper d'una turista que no entenia el valencià
La periodista Laura Herrera, interpretant el paper d'una turista que no entenia el valencià

El 8 de juny del 2016,l'usuari de Twitter @escanyat va publicar un vídeo en el seu canal de Youtube on destapava que la cadena de televisió Antena 3 havia utilitzat una periodista com a testimoni fals en una notícia en la qual s’afirmava que "els senyals de trànsit en valencià podien provocar accidents". Aquell vídeo va provocar un tsunami de reaccions a les xarxes i va arribar a acumular en poques hores més d'un milió de visites. La notícia de la manipulació va arribar fins i tot a la premsa internacional.

En l'informatiu, la cadena d'Atresmedia es va fer ressò de la polèmica sorgida després de la denúncia del sindicat CSI-F sobre la retolació únicament en valencià d'alguns senyals de trànsit al centre històric de la ciutat de València, i en les imatges es podia veure com alguns turistes semblen dubtar del seu significat en llegir-les.

La polèmica d'aquest vídeo, en el qual la notícia d'Antena 3 insinuava que els senyals en valencià podrien causar accidents perquè els turistes no els entenien, venia donada perquè un dels testimonis que recull el periodista és d'una altra periodista –Laura Herreras, antiga treballadora de la cadena–, que va dir que no sabia ben bé quin era el significat del senyal. "No, la veritat és que no em queda massa clar si he de passar amb el cotxe o no", assegurava aquesta periodista valenciana, que malgrat que va parlar en castellà en aquella ocasió, dominava perfectament el valencià.

Laura Herreras es va defensar al seu perfil de Twitter assegurant que es volia "crear polèmica" amb una "mala utilització" de les seues paraules. Tot seguit, davant l'allau de reaccions negatives que va generar la seua piulada, va restringir l'accés al seu compte. Per la seua part, la cadena de televisió no va donar cap explicació del que havia succeït. El hashtag #Antena3Antivalenciana va arribar a ser una de les principals tendències a tot l'estat espanyol poques hores després.

Fonts: «Antena 3 fa passar periodista valencianoparlant per una turista que no entén el valencià», Diari La Veu, 2016

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací