La Unió demana la UE que es vigilen més les importacions hortofructícoles de Turquia i Egipte

L'organització ha detectat més operadors comercials valencians que reetiqueten taronges d'Egipte com procedents del nostre territori

per NLV

Territori

La Unió demana a les autoritats comunitàries que es facen auditories i plans d'especial vigilància a Turquia i Egipte
La Unió demana a les autoritats comunitàries que es facen auditories i plans d'especial vigilància a Turquia i Egipte

La Unió de Llauradors denuncia que els rebutjos de fruites i hortalisses procedents de Turquia i Egipte, després de detectar-se residus de plaguicides o substàncies prohibides ací, continuen a l'alça.

A més, l'organització ha detectat aquests últims dies com alguns operadors comercials valencians reetiqueten les taronges d'Egipte com procedents del nostre territori. Per això, ha instat la Conselleria d'Agricultura que investigue i inspeccione els fets i espera tindre prompte els resultats. En aquest sentit, l'entitat fa una crida a la responsabilitat de les empreses perquè tinguen un comportament ètic i no cometen tampoc frau al consumidor. «S'hauria de prioritzar de manera responsable la nostra producció quan tenim collita i per estalviar-se una mica de diners venen als consumidors taronges d'un altre país com si foren nostres», assenyala Carles Peris, secretari general de La Unió.

Malgrat totes aquestes dades, la Comissió Europea continua sense incloure els cítrics d'Egipte en la llista d'aliments i de països d'especial vigilància que renova cada sis mesos. Tampoc ha elevat el percentatge d'inspecció mínim dels lots de Turquia, que es manté en una xifra ridícula per a mandarines i taronges. En aquest sentit, La Unió proposa a la CE que augmente els percentatges d'inspecció mínims per a tots aquells països que tinguen quantitats elevades de rebuig per la detecció de plagues o l'ús de substàncies prohibides, ja que podrien ser un «autèntic colador i un greu perill per a l'entrada d'organismes nocius en la citricultura europea».

L'organització torna a insistir que «ha d'haver-hi una homogeneïtzació dels estàndards de producció europeus amb els procedents de països tercers, des dels aspectes fitosanitaris fins als socials o democràtics». Fins que això no es complisca, La Unió assenyala que «s'haurien de suspendre les importacions de produccions procedents de països tercers que no complisquen les normatives comunitàries».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací