El País Valencià, líder en banderes blaves a Europa, afronta l'estiu amb «capacitat de recuperació»

Puig: «És un reconeixement a la qualitat del treball que s'ha fet per mantindre les platges segures i de qualitat»

per EP / NLV

Territori

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns en l'acte de Banderes Blaves
El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dilluns en l'acte de Banderes Blaves | GVA

La Generalitat Valenciana i l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor - Fundació per a l'Educació Ambiental (Adeac-FEE) han lliurat aquest dilluns a l'Oceanogràfic les banderes blaves del País Valencià, que torna a convertir-se en líder a Europa amb 153 insígnies —137 per a platges i 16 per a ports esportius—, cinc més que l'exercici anterior.

Durant l'acte, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que València acollirà  a la tardor la primera edició del Congrés Internacional de Banderes Blaves, tal com li ha comunicat el president d'Adeac-FEE, José Palacios. «És un reconeixement a la qualitat del treball que durant tants anys s'ha fet per mantindre les platges segures i de qualitat», ha valorat Puig.

El cap del Consell ha destacat que el lideratge en banderes blaves del País Valencià se suma a la «bona situació epidemiològica i permet afrontar l'estiu amb esperança i capacitat de recuperació». «Tots som conscients que ho hem passat malament, però és el moment de la reactivació», ha manifestat.

En aquesta línia, ha enaltit la «corresponsabilitat» de la ciutadania i la seua posició «cada vegada més clara en defensa del patrimoni natural», «l'aliança» entre la Generalitat i els ajuntaments i el «gran sacrifici i bon fer» del sector turístic. «Hem de ser més responsables que mai i arribar al principi d'estiu en les millors condicions possibles», ha indicat.

El president ha advertit que «no hi haurà futur si no es conserva la mar Mediterrània que tant ens dona». «Aquest estiu ens donarà la recuperació emocional que necessitem després d'aquesta 'desfeta'», ha assegurat. També ha ressaltat que aquest estiu  «el millor hospital són les platges del País Valencià».

«Referent de bona gestió»

Per la seua banda, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha subratllat que les banderes blaves representen un «reconeixement qualitatiu» que demostra el «valor afegit» de les platges valencianes, amb «especial atenció» a la qualitat de l'aigua. «Les platges del territori són un referent de bona gestió, excel·lència i qualitat del medi ambient», ha apuntat.

Mollà ha reivindicat l'«exhaustiu» programa de vigilància, control i seguiment de la qualitat de l'aigua, que setmanalment mostreja i analitza 260 punts de 221 zones de bany, la qual cosa permet prendre més de 4.500 mostres a l'any per  «garantir l'excel·lència de la qualitat i la seguretat en el bany». Així mateix, ha remarcat la convocatòria per part de la Conselleria de dos paquets d'ajudes a obres de sanejament als municipis, per valor de quatre milions d'euros.

Finalment, el president d'Adeac-FEE, José Palacios, ha agraït el treball i la col·laboració de la Generalitat i els ajuntaments per «fer possible aquest èxit». «El resultat és excel·lent», ha celebrat.
 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací