Marzà anuncia la creació del Refugi Escola del Penyagolosa

L'actuació de la Conselleria rehabilitarà i adequara un edifici adjacent al santuari de Sant Joan

per NLV

Territori

Marzà: 'Iniciem el tràmit per a fer realitat el Refugi Escola del Penyagolosa'
Marzà: 'Iniciem el tràmit per a fer realitat el Refugi Escola del Penyagolosa'

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general d'Esport, Josep Miquel Moya, s'han reunit aquest dilluns amb l'alcalde de Vistabella del Maestrat, representants de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada, esportistes d'elit, clubs i associacions vinculats als esports de muntanya per presentar el Projecte Refugi Escola del Penyagolosa.

 L'equipament estarà destinat a promoure i facilitar la pràctica dels esports de muntanya i, com és habitual en aquests casos, tindrà la consideració d'infraestructura esportiva i exercirà essencialment funcions de suport a la pràctica d'esports de muntanya i a la seguretat de les persones que practiquen aquests esports, i d'informació mediambiental i meteorològica en relació amb l'espai natural on s'ubica.

Fa uns mesos la Conselleria va tramitar l'adscripció d'un edifici adjacent al santuari de Sant Joan, dins del Parc Natural del Penyagolosa, que pertanyia a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Segons ha explicat el conseller, «l'objectiu és adequar l'edifici i, quan estiguen les obres finalitzades d'ací uns anys, que siga el primer refugi de muntanya valencià preparat també per a la formació en la tecnificació esportiva de modalitats de muntanya i escalada, formació de tècnics esportius i formació contínua, informació relativa al parc natural i suport a les tasques de sensibilització mediambiental».

«Ara com ara no existeix un centre d'aquestes característiques al nostre territori i els esportistes s'han de desplaçar a altres llocs per a obtindre títols de modalitats de muntanya, com per exemple de guia de muntanya o d'alta muntanya», ha dit.

Marzà ha afegit: «Pensem que la posada en funcionament i la potencialitat del nou espai suposarà un pas més en la política de conservació i divulgació del Parc Natural del Penyagolosa».

Marzà ha destacat també que «quan entre en funcionament afavorirà la reactivació de les activitats de muntanya en una zona tan important com és el Penyagolosa, permetrà conéixer millor un paratge natural referencial per al nostre territori i serà molt beneficiós, especialment per a les comarques de l'interior, perquè combinarà el respecte al medi ambient i l'acollida de persones visitants».

 

Nou Refugi Escola del Penyagolosa

L'actuació inclou la rehabilitació de l'estructura de l'edifici i la seua adequació, així com l'accessibilitat i l'equipament amb tot el que és necessari per al seu funcionament.

Esport de la Generalitat iniciarà la licitació del projecte d'execució i la direcció de l'obra per valor de vora 65.000 euros. Una vegada adjudicat el projecte es licitarà l'obra, que està estimada en aproximadament 670.000 euros. En total la Conselleria hi destinarà al voltant de 735.000 euros

Serà un espai amb planta baixa i primer pis. A més un elevador connectarà les dues plantes. Les instal·lacions estan concebudes per a ser respectuoses amb el medi ambient i energèticament sostenibles.

A la planta baixa es conservarà una part de refugi no guardat; comptarà amb cuina; hi haurà un espai polivalent on, a més de menjador, es podran desenvolupar les activitats formatives, de promoció o de tecnificació; també tindrà amb una habitació per als guardes, un magatzem i una sala d'instal·lacions.

En la planta superior hi ha previstos dos dormitoris que podran acollir unes 50 persones, dues zones de banys, dutxes i vestidors, i, a més, un vestíbul per a taquilles, on guardar motxilles i material.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací