«O signa el full en castellà o no el podem vacunar»: Nou cas de discriminació lingüística a Mislata

Un veí de l'Horta denuncia la falta de fulls de consentiment en valencià als centres de vacunació

per NLV

Llengua

Denuncien un altre cas de discriminació lingüística en un centre de vacunació
Denuncien un altre cas de discriminació lingüística en un centre de vacunació

Aquest dilluns, al centre de vacunació del Pavelló del Quint de Mislata (l’Horta), una persona ha estat a punt de no ser vacunada per haver sol·licitat que el full de consentiment informat per rebre la segona dosi d’AstraZeneca estiguera en valencià. 

Segons ha explicat a Nosaltres La Veu, quan ha reclamat el full en valencià, li han dit que no en tenien i que allí no podien fer res. I si volia reclamar que anara a la Conselleria de Sanitat. 

Mentre demanava una solució, la resta de persones de la cua, han començat a passar davant d’ell, motiu pel qual s’ha queixat. «M’estan discriminant per no haver tingut la previsió de tindre el document en valencià», els ha advertit. Llavors un metge li ha indicat en castellà que si no signava el consentiment no podia vacunar-se en un to de veu elevat, cosa que ha provocat que les persones que esperaven torn darrere seu hagen protestat perquè han pensat que per culpa d’ell el ritme d’inoculació s’estava ralentitzant.

El metge li ha comunicat: «Ni la Conselleria ha penjat aquest document en valencià. La solució que li done és: o signa el consentiment informat encara que estiga en castellà -i jo no l’estic discriminant- o no es pot vacunar. Si vosté vol anar a Conselleria, pot dir que ací no l’han vacunat perquè no hi ha fulls de consentiment en valencià. És Conselleria la que no ha fet el document en valencià».

Alhora, tres policies fora de servei que feien cua l’han increpat perquè se n’anara i un li ha etzibat: «Demana-ho en gallec, gilipollas!»

La persona discriminada, que ha manifestat que s’ha sentit estranger a sa casa, ha hagut de signar el document fent constar que no estava conforme per no estar en valencià.

Ara, segons ha fet saber a aquest mitjà, posarà una queixa a l’Oficina de Drets Lingüístic i al Síndic de Greuges.

Agermana't: Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací