El lliurament dels I Premis El Temps de les Arts se celebrarà en sis indrets destacats dels territoris de parla catalana

L'acte, dirigit per Lluís Danés, es retransmetrà el diumenge 20 de juny de forma conjunta per TV3, IB3 , À Punt ,TV Andorra i Alguer Catalan TV

per NLV

Cultura

L’acte de lliurament dels I Premis El Temps de les Arts, dirigit per Lluís Danés, se celebrarà en sis indrets destacats dels territoris de parla catalana
L’acte de lliurament dels I Premis El Temps de les Arts, dirigit per Lluís Danés, se celebrarà en sis indrets destacats dels territoris de parla catalana

El diumenge 20 de juny s’emetrà l’acte de lliurament dels I Premis El Temps de les Arts, convocats per El Temps de les Arts amb la col·laboració de la Federació Llull, formada per Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural i de la Xarxa d’Universitats Vives.

El director de cinema i guionista Lluís Danés dirigeix la cerimònia en un format excepcional marcat per les necessitats d’adaptar-se a la COVID-19, però també per l’ambició d’arribar a tots els punts dels territoris de parla catalana. Per aquest motiu, els Premis s’entregaran en sis indrets destacats d’interès cultural i patrimonial: la Llotja de Barcelona, el Castell de Bellver (Mallorca), l'església neobizantina de la Beneficència (València), el Palau dels Reis de Mallorca (Perpinyà), la Casa de la Vall (Andorra) i el Claustre de Sant Francesc (Alguer).

Els organitzadors apunten que «la singularitat del format del lliurament de guardons no deixarà a ningú indiferent», ja que «es molt cinematogràfic» i farà «viatjar els espectadors per aquests llocs acompanyats de centenars d’artistes de diferents disciplines en un espectacle cora»l.

L’acte, «amb un format molt atractiu i dinàmic pels espectadors», es podrà veure i seguir de forma conjunta per les televisions del territori de parla catalana: TV3, Catalunya Ràdio, IB3, À Punt, TV Andorra i Alguer Catalan TV i les respectives emissores de ràdio.

 

Hi participaran una vintena d’artistes i una quinzena formacions 

Un equip artístic format per una quinzena de professionals són els encarregats de dissenyar l’acte d’entrega dels I Premis El Temps de les Arts. Encapçalats per Lluís Danés a la direcció i realització, l’equip artístic compta amb noms com Ferran Folch al guió, Alfred Tapscott a la direcció musical i els arranjaments i Ariadna Peya a la coreografia, entre d’altres.

Més de vint artistes i una quinzena de formacions musicals hi participaran. Cantants com Alidé Sans, Mireia Vives, Elena Gadel, Lluís Cartes, David de Casu i la formació Marala, i músics com Cati Planas (acordió), Pau Figueres (guitarra) i Guillem Fullana (guitarra). I també, formacions com la Cobla Bisbal Jove, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, Rumba Coumo i In Crescendo.

El territori hi serà molt present amb les actuacions de sis bandes de percussió de Barcelona, l’Alguer, Andorra, Perpinyà, València i Palma i sis corals infantils d’aquests mateixos territoris. Sílvia Bel, Franca Masu, Jessica Casal, Cristina Giner, Josep Manel Casany i Anna Perelló, posaran veu a poemes procedents d’aquests indrets.

 

Premis i categories

El Temps de les Arts, conscient de la fragmentació de les disciplines artístiques en l’àmbit cultural comú, impulsa un guardó que supera fronteres estatals i autonòmiques, i reconeix la creativitat i la innovació en sis modalitats: Arquitectura, Patrimoni, Arts Visuals, Arts Escèniques, Música Clàssica i Música Popular.

Els premis es dirigeixen a persones, projectes i iniciatives, tant públiques com privades, realitzades al nostre territori relacionades amb les arts visuals contemporànies en totes les seves disciplines i facetes. Poden optar als premis artistes, comissaris, associacions, fundacions, entitats i institucions públiques. Prevaldran els criteris de rigor, interès i compromís amb l’art i la societat actual. La convocatòria ja ha reunit més de 500 projectes inscrits: 39 d’arquitectura, 66 de patrimoni, 182 d’arts visuals, 114 d’arts escèniques, 56 de música clàssica i 75 de música popular.

Per cada modalitat hi haurà un guanyador i dos accèssits. Cadascun dels cinc guanyadors rebrà una obra de l’artista Perejaume i una dotació econòmica de 3.000 euros.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací