Un article de Nosaltres La Veu, protagonista de l'examen de valencià de les PAU

Una columna d'opinió de Vicent Riera publicada en aquest digital ha sigut una de les dues opcions de textos que l'alumnat ha hagut d'analitzar

per NLV

Cultura

Un article de Nosaltres La Veu, protagonista de l'examen de valencià de la PAU
Un article de Nosaltres La Veu, protagonista de l'examen de valencià de la PAU

Aquest dimarts han començat els exàmens de la Prova d'Accés a la Universitat (PAU), que acabaran el pròxim dia 10 de juny. Un total de 24.557 estudiants del País Valencià -14.472 dones i 10.085 homes- s'hi han presentat enguany. Aquesta xifra suposa 500 alumnes més que l'any passat, en què ja es va produir un increment notable de matriculacions.

Al matí ha sigut el torn de les assignatures de història i valencià. En l'examen de llengua, l'alumnat ha hagut de desenvolupar una anàlisi de text sobre una de les dues opcions que es plantejaven. La primera era un fragment d'Enric Valor. Una vida de novel·la, de Francesc Gisbert, col·laborador habitual de Nosaltres La Veu i de La Veu dels Llibres. De fet, aquest dilluns ha publicat «Les oportunitats d’estudiar a l’escola rural», un reportatge sobre centres de l'Alcoià i el Comtat.

La segona, un fragment de l'article d'opinió «Per què els professors de secundària es jubilen als seixanta anys?», que el nostre col·laborador Vicent Riera va publicar en Nosaltres La Veu el març passat. En aquesta columna, l'autor reflexiona sobre les causes del «fàstic vital i professional» que fa que els docents es jubilen voluntàriament així que el marc legal els ho permet.

 55 tribunals

Enguany hi ha 55 tribunals per a les proves: 11 a la Universitat d'Alacant, 6 a la Universitat Jaume I, 11 a la Universitat Miguel Hernández, 12 a la Universitat Politècnica de València i 12 a la Universitat de València.

Les proves es duran a terme amb un protocol de seguretat que s'ha de complir: evitar aglomeracions, mantindre distàncies de seguretat i els horaris d'arribada, entre altres aspectes.

A més, com tots els anys, la Comissió Gestora de les PAU ha disposat a la pàgina web de la Conselleria exemples d'exàmens, un document sobre dubtes freqüents que planteja l'estudiantat, a més de l'optativitat en els exàmens de cadascuna de les assignatures. També estan a disposició de l'alumnat els horaris i llocs dels exàmens.

Agermana't: Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací