La Fira del Llibre de València se celebrarà a l'octubre als Jardins de Vivers

per EP / NLV

Cultura, InfoLlibres

La 56 Fira del Llibre de València se celebrarà a l'octubre en Vivers
La 56 Fira del Llibre de València se celebrarà a l'octubre en Vivers

La 56 Fira del Llibre de València se celebrarà del 14 al 24 d'octubre als Jardins de Vivers. En aquesta edició, l'organització ha tornat a confiar en la il·lustradora Elena Odriozola per a dissenyar cartell, ja que ha  considerat que l'any passat la seua obra no va gaudir de la visibilitat adequada perquè la fira va ser virtual.

«En el meu treball és molt important la seqüència, la connexió entre una imatge i la següent. L'any passat, una xiqueta i un gos passejaven pel jardí. En aquesta ocasió, he situat un altre personatge en el mateix jardí. El jardí continua sent el protagonista. També hi ha un gos, i una borsa amb la il·lustració infinita», relata la creadora.

Odriozola (Sant Sebastià, 1967) va estudiar Art i Decoració i va treballar en una agència de publicitat durant huit anys, fins que el 1997 va començar a treballar pel seu compte. Des d'aleshores ha il·lustrat més de 100 llibres, publicats per editorials a l'estat espanyol, França, el Regne Unit, Mèxic i Taiwan.

Durant la seua carrera ha obtingut nombrosos premis i reconeixements: va ser seleccionada el 2005 per a l'exposició «Ilustrísimos» a la Fira del Llibre de Bolonya, va rebre el segon Premi als Millors Il·lustradors Infantils i Juvenils del Ministeri de Cultura el 2006 per La princesa que bostezaba a todas horas,  i el 2009 i 2018 va obtindre el Premi Euskadi d'Il·lustració. El 2015 també va aconseguir el Premi Nacional d'Il·lustració, i el 2018 va ser candidata al Premi Andersen.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací