Sueca sol·licita la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural per al músic Vicent Ros

per NLV

Territori, Cultura

L'Ajuntament de Sueca sol·licita la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural per al músic suecà Vicent Ros
L'Ajuntament de Sueca sol·licita la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural per al músic suecà Vicent Ros

El ple de l'Ajuntament de Sueca ha aprovat per unanimitat, en l'última sessió ordinària celebrada fa uns dies, sol·licitar la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural per al músic i organista suecà Vicent Ros Pérez, «per la seua valuosíssima i essencial contribució al manteniment d'orgues en molts municipis valencians, així com de valuoses partitures i del coneixement de diferents autors musicals històrics», ha explicat el regidor de Cultura, Vladimir Micó, impulsor de la iniciativa.

Per a l'edil, Vicent Ros és digne mereixedor d'aquesta distinció «per haver-se convertit en un musicòleg de referència a tot Espanya, i per la seua excel·lent i inigualable labor com a recopilador de patrimoni sonor musical de literatura i de tradició religiosa. Així mateix, ha sigut l'impulsor de la reconstrucció i conservació d'orgues procedents de tot el País Valencià, així com d'Alemanya, d'esglésies dessacralitzades».

Per la seua banda, l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha assenyalat que Vicent Ros «ha portat el nom de Sueca, i del País Valencià, allà on ha actuat, i ha contribuït a l'enaltiment de la cultura valenciana, al manteniment i restauració dels nostres orgues i a la construcció de nous, que han aportat riquesa al nostre patrimoni artístic i cultural; a més, ha format tota una generació de concertistes i organistes i ha recuperat obres dels grans autors valencians, com ara el mestre Rodrigo o el mestre Cabanilles».

Vicent Ros Pérez va nàixer a Sueca el 1945 en el si d'una família humil, i des de molt xicotet va començar a demostrar el seu interés per la música. El seu excel·lent treball s'ha caracteritzat sempre per un gran altruisme, en tractar-se d'una disciplina que, a principis dels anys 70 del segle passat, quasi havia desaparegut.

Va ser deixeble de Montserrat Torrent, i es va perfeccionar amb altres professors com ara Chapius i Guyard i, el 1978, va fundar l'Associació Cabanilles d'Amics de l'Orgue. Ha actuat com a solista en molts concerts per tot l'estat espanyol i la resta d'Europa, i ha sigut convidat en nombroses ocasions per l'Orquestra de València.

Com a professor, catedràtic i director del Conservatori Superior de Música de València, se'l pot considerar el pare de tot una generació d'organistes del País Valencià, i de part de l'estat espanyol.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací