Es crea un itinerari botànic a la Vall de Gallinera

La ruta, dissenyada per Acció Ecologista-Agró, s'inaugurarà a finals de juny

per NLV

Territori

AE-Agró dissenya un itinerari botànic per a l’Ombria de Benirrama
AE-Agró dissenya un itinerari botànic per a l’Ombria de Benirrama

Pròximament, l’Ombria de Benirrama, a la Vall de Gallinera (la Marina Alta), disposarà d’un itinerari que posarà en valor els tresors botànics d’aquest racó mitjançant 32 senyals amb el nom científic i vulgar de les espècies més representatives classificades en tres grups: arbres i arbustos; plantes endèmiques, rares o amenaçades i altres plantes vasculars.

Cada senyal, a més a més, incorpora un codi QR amb les característiques de cada espècie: època de floració, hàbitat on la podem trobar i altres dades d’interés. Tota aquesta informació estarà disponible en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés) per convertir aquest itinerari en un reclam turístic per a la Vall de Gallinera.

La ruta ha estat dissenyada per Acció Ecologista-Agró, que el 2019 va adquirir dues parcel·les per desenvolupar una iniciativa de custòdia del territori. El projecte ha comptat amb el suport de la Convocatòria Mediambiental Fundació Bancaixa i CaixaBank del 2020 i del 2021, que els ha concedit ajudes que sumen 25.000 euros per conservar i millorar la biodiversitat de l’Ombria. També  ha comptat amb la col·laboració de la Unió Cultural d’Amics de la Vall de Gallinera i el suport de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera.

A l'itinerari botànic, s'hi podrà accedir des del camí del cementeri de Benirrama i arribarà fins a la Font de la Gotera. «Si no passa res estrany, aquest estiu ja tindrem instal·lats els 32 senyals. Concretament, a finals de juny, quan esperem poder inaugurar-lo», ha anunciat Agró.

El passat 10 de maig es va crear el grup de Facebook «Itinerari Botànic Ombria de Benirrama» que ja té més de 130 membres, quasi 200 publicacions i més de 120 fotografies d’espècies de plantes vasculars.

Agermana't

     Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací