Hui fa 3 anys que van començar les emissions de la televisió d'À Punt

per NLV

Efemèrides

Hui fa 3 anys que van començar les emissions de la televisió d'À punt
Hui fa 3 anys que van començar les emissions de la televisió d'À punt

El 10 de juny del 2018 van començar les emissions de la televisió d’À Punt, la nova cadena pública valenciana, després de quasi cinc anys del tancament de l'RTVV. 

A l'estiu del 2015, el nou govern valencià va iniciar els tràmits per reobrir Canal 9, a l'espera d'aprovar a les Corts Valencianes un model definitiu. La televisió provisional emetria sense a penes treballadors, continguts ja enregistrats, pel·lícules o sèries que Canal 9 ja tenia adquirides, i s'anomenaria Canal GVA (Canal Generalitat Valenciana), simulant el canal de comunicació i emissió de rodes de premsa de la Generalitat. 

El 25 de setembre, durant uns minuts, als antics 3 canals de la TDT de RTVV van tornar a aparéixer les antigues cortinetes de RTVV, vigents del 2010 al 2013, i el 6 d'octubre, una carta d'ajust. Finalment, a causa de problemes legals, Canal GVA no va poder emetre el 9 d'Octubre.

El 14 de juliol del 2016 les Corts van aprovar amb 64 vots a favor —PSPV-PSOE, Compromís, Podem i Ciudadanos- i 26 abstencions —PPCV— la proposició de llei d'obertura de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVCM). La llei recull que aquest ens ha de tindre tres canals, encara que no arriba a especificar ni els noms ni la data d'inici de les emissions. 

El 8 de març del 2017, la CVCM va donar a conéixer el nom del primer canal: À Punt. El 30 d'agost els telespectadors van poder veure, per primera vegada, la carta d'ajust que presentava el nom de la nova cadena. Sobre un fons blau, hi havia un rectangle groc amb lletres negres on posava: «Som À Punt Media». A finals de desembre la ràdio començava les emissions.

El 25 de febrer del 2018 a les 19.45 hores, À Punt va fer la seua primera retransmissió en streaming: l'acte de la Crida de les Falles de València. Al mes de març, va retransmetre també en streaming totes les mascletaes i la cremà de la falla municipal de València.

El 25 d'abril van començar les emissions en període de proves amb continguts de l'arxiu de RTVV (documentals, partides de pilota valenciana i certàmens de bandes de música), i de la pàgina web (programació infantil).

El 12 de maig, en streaming, es va veure l'acte de l’FSMCV a la plaça de bous d'Alacant, que va reunir més de 4.000 estudiants de diferents escoles de música. La primera retransmissió en directe va ser el partit entre el València CF i l'Al Nassr FC, el dia 9 de maig.

Finalment, el 10 de juny es van posar en marxa les emissions regulars amb la programació definitiva durant les 24 hores, després de sis setmanes de prova. Va ser a les 14.30 hores amb un informatiu de 45 minuts presentat per Adelaida Ferre i Vanessa Gregori. 

Es tancava així el procés del retorn del servei públic de comunicació aprovat per les Corts Valencianes el juliol del 2016. 

 

Fonts: «À Punt iniciarà les emissions de la televisió el 10 de juny», Diari La Veu, 2018 / Viquipèdia

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací