La Biblioteca d'Oriola rep un pergamí de Pere III el Cerimoniós del 1364

per NLV

Territori, Cultura

La Biblioteca d'Oriola rep un pergamí de Pere IV el Verimoniós del 1364
La Biblioteca d'Oriola rep un pergamí de Pere IV el Verimoniós del 1364

Aquest dimecres, Dia Internacional dels Arxius, s'ha presentat a la Sala Històrica de la Biblioteca d'Oriola (el Baix Segura) el pergamí de Pere III el Cerimoniós, rei de Catalunya-Aragó, del 24 de setembre del 1364, mitjançant el qual, en agraïment a la lleialtat de la vila, va lliurar les salines de la Mata, fins llavors pertanyents al lloc de Guardamar, que estava a favor del rei de Castella, Pere I el Cruel, a Oriola.

El document va eixir a subhasta a Madrid el març del 2021 i la la Conselleria de Cultura de la Generalitat va exercir el dret de tanteig per mitjà del Ministeri de Cultura (2.175 euros) per tal d'adquirir-lo i dipositar-lo a l'Arxiu Històric d'Oriola.
 


Es tracta del privilegi original amb la signatura reial, en estat de conservació regular i sense el segell penjant que degué tindre originalment, com s'observa pels orificis que té la plica.

El text d'aquest document es conserva íntegre al Llibre de Privilegis d'Oriola, conservat a l'Arxiu Històric Municipal, però des de temps immemorials es desconeixia el parador dels privilegis originals i aquesta ha sigut una oportunitat històrica per adquirir-lo.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací