Sol·liciten l'anul·lació de la sanció imposada a la dona que va denunciar l'acte islamòfob de l'ultradreta

per NLV

Societat

Sol·liciten l'anul·lació de la sanció imposada a la dona que va denunciar l'acte islamòfob de l'ultradreta
Sol·liciten l'anul·lació de la sanció imposada a la dona que va denunciar l'acte islamòfob de l'ultradreta

La Delegació del govern espanyol al País Valencià ha multat amb 610 euros per una greu «pertorbació de l'ordre públic» i alteració de «la pau pública» la dona que va tindre el valor de recriminar un grup d'ultradretans que incitava l'odi contra les persones musulmanes i va demanar a la policia que impedira un acte «xenòfob i racista». La delegada Gloria Calero ha incoat un expedient sancionador en contra del criteri de la Fiscalia de València, que ha sol·licitat que es jutge Espanya 2000 per delicte d'odi per la concentració duta a terme el 18 de desembre del 2020 sota el lema «No a l’islam».

En vista d’això, les entitats socials CEAR PV, MPDL, Rumiñahui i València Acull han presentat un escrit a la delegada del govern espanyol a València, Gloria Calero, en què sol·liciten que s’anul·len les sancions proposades per aplicació de la «Llei mordassa» a la dona que va denunciar l’acte islamòfob d’España 2000, ja que «si es confirma la sanció s'estaria actuant en complicitat amb els que estan en contra de la societat valenciana diversa, però igual en drets, que la immensa majoria defensem». 

A més, aquestes entitats assenyalen que «imposar una sanció a qui denuncia aquestes actituds que fomenten l’odi implica dir a la ciutadania que reaccionar pacíficament davant de la intolerància pot suposar un perjudici a la persona que té el valor de fer-ho».

D’altra banda, «els policies també l’acusen de falta de respecte per haver-los qualificat de "racistes" per no parlar en valencià», un fet que «ella ha negat rotundament». La dona  atribueix aquestes acusacions «a l'acritud que mostraven els agents per instar-los a actuar contra els ultradretans».

Les entitats consideren que «en l'actuació policial en aquest cas es van cometre irregularitats per acció i omissió», ja que va sancionar la persona «que estava denunciant un acte clarament xenòfob i racista» i «els agents es van desentendre de la seua obligació d’intervindre si hi ha indicis que s'està cometent un delicte i no van instruir cap atestat per presumpte delicte d’odi». Un delicte que sí que ha vist la Fiscalia, «que ha sol·licitat que es jutge Espanya 2000 per delicte d’odi».

Per tot això, CEAR PV, MPDL, Rumiñahui i València Acull, sol·liciten «l’arxiu definitiu dels procediments sancionadors contra la dona que va denunciar l’acte d'Espanya 2000», i «la investigació de l'actuació policial davant del desenvolupament de l'acte amb l'objecte d'establir responsabilitats per no haver actuat davant de la comissió d'un presumpte delicte i haver denunciat qui ho va denunciar».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací