Homenatgen Berlanga al Palau de la Generalitat en el centenari del seu naixement

Puig afirma que «aquest país necessita una mirada berlanguiana que destense»

per NLV

Cultura

Homenatgen Berlanga al Palau de la Generalitat en el centenari del seu naixement
Homenatgen Berlanga al Palau de la Generalitat en el centenari del seu naixement

El director de cinema Luis García Berlanga ha estat homenatjat al Palau de la Generalitat aquest dissabte per commemorar el centenari del seu naixement.

La música ha marcat l'inici de la jornada de celebració, amb bandes tocant en diverses ciutats. A València, la Unió Musical del Centre Històric i la Banda de Música de Campanar han interpretat les cançons de Berlanga a la plaça de la Mare de Déu. 

L'acte institucional, emmarcat en la programació de l'Any Berlanga, ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, Mariano Barroso; el fill del director, Fernando García Berlanga; l'actriu i figura clau de la filmografia de Berlanga Mónica Randall; l'actor Àngel Fígols; la comissionada de Presidència de la Generalitat per a l'Any Berlanga, Rosanna Pastor, i la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano.

Puig ha afirmat que cal incorporar a la societat actual la visió «irreverent, crítica i mordaç» del cineasta des de les constants del «respecte, l'educació i la valentia». «El país necessita una mirada berlanguiana que destense, que relaxe certes actituds catastrofistes», ha insistit. 

Per la seua part, Barroso ha reivindicat el seu llegat com una «enciclopèdia completa de la nostra història contemporània», «un mirall lúcid del que som».

Per a l'ocasió, s'ha instal·lat al Palau de la Generalitat per primera vegada una pantalla de cinema per repassar les diferents etapes de la filmografia del cineasta valencià. Carpe Diem Brass Quintet ha posat la nota musical a la cerimònia.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací