Obrin judici oral a Carlos Fabra i els altres nou acusats en la investigació sobre el seu patrimoni

El ministeri fiscal demana més de 4 anys de presó a l'empresari Fernando Roig per ajudar a eludir el pagament d'una multa d'1,4 MEUR a l'expolític del PP

per EP / NLV

Societat

Obrin judici oral a Carlos Fabra i els altres nou acusats en la investigació sobre el seu patrimoni
Obrin judici oral a Carlos Fabra i els altres nou acusats en la investigació sobre el seu patrimoni

 El Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló de la Plana ha obert judici oral a l'expresident de la Diputació i del PP d'aquesta demarcació Carlos Fabra i altres nou acusats en el marc del procediment penal sobre l'origen i la possible ocultació del patrimoni del polític.

La causa està dirigida també contra l'esposa del polític, María Desamparados Fernández; dos dels seus fills (Borja i Claudia), un gendre (Fernando) i cinc empresaris, entre ells, el president del Grup Pamesa i del Vila-real CF, Fernando Roig, i el seu fill, i Miguel Pérez Ferrer.

El magistrat ha requerit als deu encausats perquè presten una fiança conjunta i solidària per import d'1.375.276 euros a fi d'assegurar les responsabilitats civils que se'ls poguera imposar en cas de sentència condemnatòria, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià.

L'acte assenyala a l'Audiència Provincial de Castelló com a òrgan per a l'enjudiciament i fallada d'aquesta causa, en la qual la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat aprecien inicialment la comissió de delictes d'insolvència punible i frustració de l'execució, alçament de béns, blanqueig de capitals i suborn. El magistrat ha decretat també l'obertura de judici oral per a sis mercantils com a persones jurídiques.

El mes d'abril passat l'instructor va dictar ordre de processament contra Fabra en entendre que existeixen indicis que apunten al fet que va ocultar el seu patrimoni davant la Justícia i l'Administració Tributària per impedir l'execució de la seua condemna per delictes fiscals, va percebre suborns i va blanquejar diners. La Fiscalia Especial Contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada sol·licita dotze anys de presó per a Fabra, al qual acusa d'insolvència punible i de frustració de l'execució, blanqueig de capitals i delicte continuat de suborn. A més, el ministeri públic demana per a l'exdirigent del PP multes que sumen més de tres milions d'euros, així com la suspensió per a ocupació o càrrec públic pel mateix període.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací