L'AVL celebra l'acte de possessió de les noves acadèmiques després d'una renovació paritària

Ferrer augura un «vigorós impuls» cap a «un futur il·lusionant» i Puig veu una entitat «preparada» per als reptes d'«un món canviant»

per NLV

Llengua

L'AVL celebra l'acte de possessió de les noves acadèmiques després d'una renovació paritària | Generalitat
L'AVL celebra l'acte de possessió de les noves acadèmiques després d'una renovació paritària | Generalitat

Les set noves integrants de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han pres possessió dels seus càrrecs aquest dimecres en un acte celebrat al Monestir de sant Miquel dels Reis. S'ha tancat així el procés de renovació d'aquesta institució iniciat l'any passat d'acord amb la llei de creació de l'entitat. Un procés marcat en aquesta ocasió per la cerca de la paritat, en aplicació a la Llei d'Igualtat.

Rosa Agost, Maria Àngels Francesc, Àngels Gregori, Carme Manuel, Maria Josep Marí, Sandra Montserrat i Vicenta Tasa són les noves incorporacions i ocuparan per un període de quinze anys els llocs deixats per Antoni Ferrando, Emili Casanova, Albert Hauf, Lluís Meseguer, Maria Isabel Guardiola, Honorat Ros i Eduard Mira.

El canvi es concep com a «garantia d'estabilitat, continuïtat i vigorós impuls» de l'entitat cap a «un futur il·lusionant», ha manifestat el president de l'AVL, Ramon Ferrer. Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que a un mes de celebrar-se el vint aniversari de l'Acadèmia, s'ha aconseguit «per fi, una acadèmia paritària i preparada per a encarar els reptes» del valencià «en un món comunicatiu canviant i competitiu».

Ferrer ha asseverat que aquesta renovació li produeix una «sensació agredolça» perquè suposa el «comiat d'excel·lents companys de viatge», als quals ha agraït la seua «entrega i dedicació» i haver «aportat el millor del seu coneixement per a consolidar la institució». «Serà difícil oblidar el seu pas per l'AVL en una etapa vital i transcendental» ha afegit. 

El president de l'AVL ha assegurat que les noves acadèmiques compten amb «el coneixement exigible i l'experiència necessària» com a «dones de gran formació intel·lectual i acadèmica». «Entre tots i totes farem d'aquesta institució una verdadera referència de la nostra llengua», ha dit.

Rosa Agost és professora de la Universitat Jaume I; Àngels Gregori, doctora en Didàctiques Específiques per la Universitat de València (UV) i directora de la Fundació Francisco Brines; Maria Josep Marín, professora de Filologia Catalana en la UV i membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana;  Sandra Montserrat, doctora en Filologia Catalana i professora de la Universitat d'Alacant; Maria Àngels Francés és doctora en Filologia Catalana, professora a la Universitat d'Alacant i comissària de l'Escriptora de l'Any, Carmelina Sánchez-Cutillas; Carmen Manuel, catedràtica de Filologia Anglesa especialitzada en literatura nord-americana en la UV, i Vicenta Tasa, professora de Dret Constitucional i Ciència Política en la UV.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací