Lambda es mobilitza per les persones trans el Dia de l'Orgull LGTB+

«Els drets trans són drets humans» és el lema que obrirà la manifestació i que compartiran totes les entitats convidades a aquest acte reivindicatiu

per NLV

Societat

Lambda es mobilitza per les persones trans el Dia de l'Orgull LGTB+
Lambda es mobilitza per les persones trans el Dia de l'Orgull LGTB+

La manifestació del dia 28 de juny, convocada per Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, serà enguany la cloenda als actes reivindicatius de l’Orgull LGTB+ a València. El lema de la manifestació serà Els drets trans són drets humans, perquè com afirma Nhabi, coordinadora del grup d’atenció en temes trans (GATT) de Lambda: «És el moment de fer pressió social per a aconseguir l’aprovació d’una llei que marcarà la diferència en la vida de les persones trans».

En l’acte central de l’Orgull d’enguany a València, la pancarta de capçalera serà portada exclusivament per persones trans, sense participació de vehicles. El recorregut de la manifestació acabarà al carrer de Xàtiva i no hi haurà festa a la plaça de l’Ajuntament. Totes les entitats convidades a desfilar hauran signat un document amb les reivindicacions del Manifest de l’Orgull 2021 reclamant el govern espanyol la necessitat d’aprovar una llei trans estatal.

En aquest sentit, la imatge del cartell de l’Orgull LGTB+ 2021 representa la lleona del Congrés dels Diputats amb els colors de la bandera trans, en clara al·lusió a la necessitat d’aprovar una llei trans estatal amb urgència. «Les persones trans no podem continuar esperant. Necessitem que els nostres drets siguen reconeguts amb urgència perquè estem fartes de ser ciutadania de segona classe», insisteix la coordinadora del GATT.

El dia anterior, 27 de juny, a les 18 hores, es farà una performance a la plaça de l’Ajuntament a càrrec del grup trans de Lambda, que pretén fer reflexionar la societat valenciana sobre la transfòbia i com aquesta condiciona molt negativament la vida de les persones trans, i les porta en casos extrems fins a la mort per tal de deixar de patir.

A partir del dissabte 19 de juny, els carrers de València s’assenyalaran amb QR al terra en diferents llocs de la ciutat de València per a visibilitzar els espais relacionats amb les reivindicacions LGTB+, de forma especial aquelles que afecten directament les persones trans. Aquesta acció es realitzarà en col·laboració amb Les Naus Centre d’Innovació.

Des de Lambda volen reivindicar, «enguany més encara, l'origen històric del Dia de l’Orgull LGTB+ que beu dels disturbis del pub Stonewall als Estats Units d’Amèrica, quan dones trans encapçalaren l’enfrontament contra la policia i contra l’abús legislatiu que suposava atacar qualsevol persona fora de la norma heteropatriarcal blanca, i animen la ciutadania valenciana a participar i mostrar el seu suport a la igualtat de les persones LGTB+ amb responsabilitat».

La resta d'actes organitzats pel col·lectiu fins al dia 28 es poden consultar a la seua web.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací