«Per què alguns restaurants d'Oliva no fan la comunicació en valencià i en espanyol i anglès sí?», es pregunten Solano & Tur

L'actor i el periodista pensen que cal «cremar museus i eliminar soroll»

per NLV

Societat

«Per què alguns restaurants d´Oliva no fan la comunicació en valencià i sí en espanyol i anglès?», es pregunten Solano & Tur
«Per què alguns restaurants d´Oliva no fan la comunicació en valencià i sí en espanyol i anglès?», es pregunten Solano & Tur

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «Són temps de no res amb sense. No hi haurà massa soroll?»  el capítol d'aquest dijous del seu programa d’improvisació en valencià. Un nou capítol que es publicarà a les 21 hores en les plataformes habituals.

Tots dos opinen que estar en silenci és complicat. Potser per això, «Fellini comptava en lloc de parlar, i Carles Santos i John Cage, que eren repetitius». Per eliminar soroll, «cremar museus és necessari».  A més, «no hi sala de museu sense un segurata avorrit mal vestit», diuen. El somni de Joan era ser segurata. «Compte amb els museus americans», alerten. «Cal cremar museus americans també, no tenen passat i se l´inventen», adverteixen. El seu programa «és música barroca, la resta sobra». I això que la cotxera on enregistren el programa fa la sensació d’horror vacui.

Joan el mestre de les retransmissions i acceleren com fan els locutors esportius. I apareix el trinquet de Pelai i els artistes francesos incoherents. També «la primera comunió de jovenetes anèmiques en la neu,  igual a un quadre blanc, i el Dadaisme i les línies tortes, i el Futurisme i la velocitat». 

«Per què alguns restaurants d´Oliva no fan la comunicació en valencià i sí en espanyol i anglès?», es pregunten.

També aborden la situació del periodisme, «que està en dubte», sobretot a l’estat espanyol, on «la manipulació mediàtica als darrers temps ha sigut flagrant». 

Per acabar, parlen de la controvèrsia de Valladolid, on s’ha vist «un OCNI, Objecte Castellà No Identificat». I de la relació d’Isabel Bonig i Ximo Puig, que «s’ha gelat». 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací