Les ReTrobades omplin Alfondeguilla de «llavors del valencià»

Aquest dijous es van celebrar les ReTrobades 2021 de la Plana Baixa

per NLV

Societat, Llengua

Les ReTrobades omplin Alfondeguilla de ‘llavors del valencià’
Les ReTrobades omplin Alfondeguilla de ‘llavors del valencià’

Alfondeguilla ha acollit aquest dijous la ReTrobada 2021 de la Plana Baixa amb el lema «Llavors de Futur», organitzada per la Coordinadora de la Plana Baixa per l’ensenyament en valencià i Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló i amb el suport de l’Ajuntament d’Alfondeguilla.

A l’acte, celebrat al Castellet d’Alfondeguilla, han acudit dos alumnes i una professora de cada grup bombolla. La ReTrobada ha començat amb un parlament institucional per part de Salvador Ventura, alcalde de la població de la Plana Baixa.

A continuació, Mari Carmen Díaz ha llegit el manifest La llavor del valencià de les ReTrobades 2021 en representació d’Escola Valenciana. Tot seguit, ha tingut lloc la plantació d’una olivera al Castellet. A l’acte, també han acudit representants sindicals.

Al llarg de la vesprada, al parc Avinguda de Betxí s’han organitzat activitats lúdiques amb jocs de fusta per a la xicalla. A més, l’escola d’Alfondeguilla acollirà un contacontes per a les xiquetes i xiquets del centre el proper dia 23.

De forma paral·lela a la ReTrobada de la Plana Baixa, de vesprada a la casa de cultura d’Alfondeguilla s’ha inaugurat l’expocisió Empar Navarro i Giner. Arrels de l’escola valenciana, una exposició itinerant amb la qual Escola Valenciana vol promoure la figura de la mestra valencianista Empar Navarro.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací