Troben el cos de Wafaa Sebbah en un pou d'una finca de la família del detingut a Carcaixent

La Pobla Llarga decreta 3 dies de dol i declara el 17 de juny com a dia en el seu record i contra la violència masclista

per NLV / EP

Societat

El detingut per la desaparició de Wafaa Sebbah | Jorge Gil | EP
El detingut per la desaparició de Wafaa Sebbah | Jorge Gil | EP

Efectius de la Guàrdia Civil han trobat aquest dijous el cos sense vida de Wafaa Sebbah, la jove veïna de la Pobla Llarga (la Ribera Alta) desapareguda el novembre del 2019, quan tenia 19 anys, a Carcaixent.

Els agents han confirmat en un comunicat que han dut a terme una primera inspecció visual en un pou d'una finca situada al terme d'aquest últim municipi que havia estat propietat de la família de l'home detingut per la seua presumpta implicació en els fets.

A punt de complir-se 24 hores de la detenció, hi han localitzat «el que podrien ser restes humanes» i han avisat l'autoritat judicial per procedir a extreure'ls del pou. A falta d'una identificació genètica, les restes podrien pertànyer a la desapareguda, segons la Guàrdia Civil.

El detingut, un home de nacionalitat espanyola i amb diversos antecedents, entre els quals per delictes de violència de gènere, va ser arrestat aquest dimecres a la localitat de Manuel (la Ribera Alta), i traslladat a la caserna de Carcaixent. Segons les fonts consultades, ha estat el detingut qui finalment s'ha oferit a portar els agents fins al lloc on s'han trobat les restes de Wafaa. L'arrestat podria passar aquest dissabte a disposició judicial.

Wafaa Sebbah | Ajuntament de la Pobla Llarga

Tres dies de dol a la Pobla Llarga

L'Ajuntament de la Pobla Llarga ha convocat aquest dijous un ple extraordinari per decretar tres dies de dol oficial i declarar el dia 17 de juny com a «Dia en record de Wafaa Sebbah i de condemna contra la violència masclista».

A més,  hi ha hagut una concentració a la plaça del País Valencià «per donar tot el suport a la seua família». «Tota la Pobla som Wafaa», ha remarcat.

«En els últims temps, la xacra masclista és una evidència i està assolant la nostra societat. Hem de lluitar amb més força que mai per a combatre-la, educar i ensenyar en el respecte, la tolerància, la no violència i aconseguir un futur segur per a les dones», ha manifestat l'Ajuntament a Facebook.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací