Ximo Puig defensa els indults i replica a Casado que tothom pot parlar de política

El president de la Generalitat demana a Catalunya que sega en totes les taules multilaterals

per ACN / NLV

Política

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat que els indults estan per damunt les «fronteres electorals» i ha replicat al president del PP, Pablo Casado, que «tothom pot parlar de política». Casado va dir al president de la CEOE, Antonio Garamendi, que qui ha de parlar sobre els indults són «els polítics amb escó» després que Garamendi avalra la mesura de gràcia.

En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Ximo Puig ha admès que el president del govern espanyol «ha adaptat» el discurs perquè «la política no són matemàtiques» i han canviat les circumstàncies polítiques. D'altra banda, ha demanat al govern  català que sega en totes les taules multilaterals. 

El president  ha defensat que és molt important que Catalunya estiga present en totes les taules multilaterals al marge que «tothom ha de tindre la seua bilateralitat» amb el govern espanyol. I és que, segons ha afegit, un debat en el què no hi haja Catalunya, és un «debat coix». Preguntat per si ha percebut un canvi amb l'arribada de Pere Aragonès a la presidència de la Generalitat, Puig ha dit que va tindre una experiència «molt negativa» amb el president Quim Torra. I ha recordat que no va anar ni a saludar quan es va celebrar un acte a Catalunya per reivindicar el Corredor Mediterrani.

Quant a les discrepàncies dins del PSOE sobre els indults, Puig ha admès que dins del partit hi ha «diferents mirades» i ha afirmat que s'ha d'explicar que «no pot haver sensació de derrotats». «Un poble de derrotats no pot avançar en la cohesió», ha conclòs.

Pel que fa a les declaracions de Casado, el president creu que és «molt distorsionador» que el líder del PP s'atrevisca a dir que de política només poden parlar els polítics. Segons Ximo Puig, la política afecta tothom i n'ha de poder parlar tothom. De fet, ha afegit que perquè hi haja retrobament és necessari que hi haja «voluntat empàtica» per superar el «frontisme».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací