ReTrobades 2021: l’estima pel valencià «arrela» a Almassora

Aquest divendres 18 de juny s’ha celebrat la Festa per la Llengua 2021 de la Plana Alta

per NLV

Societat, Llengua

ReTrobades 2021: l’estima pel valencià «arrela» a Almassora
ReTrobades 2021: l’estima pel valencià «arrela» a Almassora

Les ReTrobades 2021 «Llavors de futur» han convertit aquest divendres el municipi d’Almassora en la capital del valencià de la Plana Alta. A l’acte institucional organitzat al matí han participat tots els centres educatius del municipi amb una representació de 4 alumnes per centre.

En primer lloc, Maria Nebot ha presentat i donat la benvinguda de l’acte. A continuació ha pres la paraula el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer. Tot seguit, ha intervingut Dolors Ibáñez, en representació de Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló i Escola Valenciana, i ha llegit el manifest «La llavor del valencià». Finalment, ha tancat l’acte l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí i Alonso.

La ReTrobada ha continuat amb l’acte de lliurament dels premis del concurs de dibuix. Tot seguit, s’ha procedit a la plantació d’un magraner i s’ha col·locat una placa commemorativa, amb motiu de la celebració d’aquesta ReTrobada. A més, s’han plantat un total de 10 plantes aromàtiques, una per cada centre representat a l’acte. A aquesta ReTrobada ha acudit també l’acadèmic de l’AVL, Josep Palomero; la regidora d’Educació, Raquel Barberà; i representants sindicals de l’STEPV i CCOO.

La ReTrobada de la Plana Alta ha continuat de vesprada a la plaça de Pere Cornell, on ha tingut lloc l’actuació del contacontes Felip Kervarek. Tot seguit, Trobadorets ha oferit un concert a totes les persones assistents.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací