Diverses entitats denuncien la precarietat cultural

La xarxa #TuEncensLaCultura fa una crida a favor de la cultura de proximitat

per NLV

Societat

Diverses entitats denuncien la precarietat cultural
Diverses entitats denuncien la precarietat cultural

La xarxa #TuEncensLaCultura, formada per un grup divers i plural d’organitzacions, entitats, col·lectius, locals de barri i artistes, fa una crida «a favor de la cultura de proximitat» i denuncia «la precarietat cultural i la necessitat que les treballadores i treballadors de la cultura li planten cara a aquest estat de coses amb una mobilització col·lectiva i entrellaçada de diferents sectors a favor de mesures concretes per a eliminar aquestes situacions de precarietat».

Per això, convoca els poders públics i el món de la cultura a una concentració aquest dissabte a València per, d'una banda, demanar un PIB cultural digne de l'1%, ja que «els problemes dels treballadors de la cultura s’han aguditzat amb la pandèmia, però venen des de lluny i requereixen solucions estructurals i no sols conjunturals. I d'altra banda, demanar que la cultura siga declarada com a bé essencial «en la mateixa línia que han proposat països com Alemanya o França», perquè té «un gran retorn social».

La xarxa vol «continuar pensant de manera entrellaçada i actuant localment més enllà de les conjuntures actuals de la pandèmia. Els problemes del sector cultural són estructurals i estem davant una oportunitat d’or per col·laborar entre totes les entitats -igual que ha fet el món de la ciència- per tal de confiar en les nostres possibilitats, unir-nos en les demandes i empoderar-nos per creure que una altra cultura és possible», assenyala.

#TuEncensLaCultura està formada per Intersindical Valenciana, Sala Carme Teatre, el festival de poesia Vociferio, Teatro Círculo, Sankofa-espai intercultural, la productora cinematogràfica Besafilms, l’associació d’Arts Visuals AVVAC, la Societat Coral el Micalet, la llibreria Gaia, Biblioteques Inquietes, l’Associació Ciutadania i Comunicació-ACICOM, Ca Revolta i el sindicat de la música valenciana SIMUV.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací