El Bo Infantil augmenta un 10% fins a assolir 61 milions d'euros

L'ajuda màxima per al tram de 2 a 3 anys s'incrementa fins als 220 euros mensuals, 40 euros més que en el curs actual

per NLV

Societat

EP | Iván Terrón
EP | Iván Terrón

El Bo Infantil és una ajuda econòmica a l'escolarització de l'alumnat de 0 a 3 anys amb què es finança parcialment el cost del servei d'ensenyament a les escoles i centres d'Educació Infantil de primer cicle autoritzats per la Generalitat. 

Enguany la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport destina a les famílies que escolaritzen els fills i filles de 0 a 3 anys en escoletes privades i en els trams 0-1 i 1-2 de les escoletes municipals durant el pròxim curs 61 milions d'euros, cinc milions i mig d'euros més que en el curs actual.

Amb aquest augment del 10 %, el departament dobla la inversió en el Bo Infantil respecte al pressupost assignat el curs 2014-2015, que va ser de 27,2 milions d'euros. Entre 2015 i 2021 la inversió en aquest concepte s'ha més que duplicat tot i que la natalitat valenciana ha caigut vora un 20 % (8.000 naixements menys el 2020). 

El pròxim curs, segons el conseller Vicent Marzà, «les famílies tindran més ajudes que mai per a escolaritzar els fills i filles en el tram 0-3 anys, independentment de la seua situació econòmica». Perquè «accedir al tram 0-3 ja no és un luxe, és un dret que garantix la igualtat d'oportunitats». Així, ha explicat, «d'una banda, des de fa sis cursos hem ampliat moltíssim les aules gratuïtes de 2 anys, i d'altra, hem augmentat cada curs els fons destinats al Bo Infantil amb l'objectiu que les famílies puguen fer front econòmicament a l'escolarització en escoletes privades i en els trams 0-1 i 1-2 de les escoletes municipals». «Amb això acompanyem també la xarxa privada d'escoletes infantils, ja que cada curs guanyen alumnat perquè és factible accedir-hi», ha assenyalat. 

L'ajuda màxima per al tram de 2 a 3 anys s'incrementa fins als 220 euros mensuals, 40 euros més que en el curs actual, mentre que en la resta d'edata es mantenen les ajudes màximes i mínimes establides per l'actual curs. 

Concretament, de 0 a 1 anys l'import total màxim continuarà sent de 200 euros i el mínim de 70 euros mensuals i, per al tram d'1 a 2 anys, l'import màxim es manté en 120 euros i el mínim en 70 euros mensuals 

A més, l'alumnat del tram 2-3 anys de les escoletes municipals disposa d'aules gratuïtes, igual que les escoletes de la Generalitat en el tram de 0-3 i les aules gratuïtes de 2 anys establides en centres educatius públics d'Infantil i Primària. 

Les famílies poden presentar la sol·licitud des d'aquest dimecres, 23 de juny, fins al dilluns 12 de juliol al seu centre. educatiu.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací