Una comissió regularà el requisit lingüístic del valencià entre els funcionaris

per EP / NLV

Llengua, Política

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo | Inma Caballer | Corts Valencianes
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo | Inma Caballer | Corts Valencianes

El passat 25 de març les Corts van aprovar la Llei de la Funció Pública sense concretar el nivell de valencià exigible als treballadors de l'administració. Segons la norma, els funcionaris hauran d'acreditar la competència lingüística en els coneixements de valencià que es determine reglamentàriament, «respectant el principi de proporcionalitat i adequació entre el nivell d'exigència i les funcions corresponents».

Des de l'entrada en vigor es va marcar un termini d'un any perquè el Consell aprove, a proposta de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, el reglament adient amb un informe favorable de la conselleria afectada i de la direcció general de Política Lingüística.

Aquest dimecres, la consellera Gabriela Bravo ha constituït una comissió que estudiarà i proposarà els criteris generals que hauran de servir de base per a la regulació de l'acreditació de la competència lingüística dels coneixements de valencià, com a requisit de participació en les oposicions de la Generalitat, segons publica el DOGV.

La resolució recorda que el requisit es vincula directament a l'article 6 de l'Estatut d'Autonomia, segons el qual correspon a la Generalitat garantir l'ús normal i oficial del valencià com a llengua pròpia, així com del castellà, «sense que ningú puga ser discriminat per raó de la llengua» i concedeix «especial protecció i respecte» a la recuperació del valencià.

Integren la comissió Emili Sampío, subsecretari de Presidència, com a president, i Mª Belén Cardona, subsecretària de Justícia, com a coordinadora. Els vocals són Miquel Soler (secretari autonòmic d'Educació), David Alfonso Jarque (director general de Funció Pública), Vicente Serra (subdirector general de Justícia), Rubén Trenzano (director general de Política Lingüística), Eva Mª Coscollá (subsecretària d'Educació) , Gemma Lluch (catedràtica de Filologia Catalana), Antoni Mas (professor de Sociolingüística) i Mª Gràcia Mateu (sotsdirectora de l'Institut Valencià d'Administració Pública). Aquesta última també actuarà com a secretària.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací