L'Ajuntament de la Pobla Llarga demana a Ana Rosa Quintana que es disculpe pel comentari «lamentable» sobre Wafaa Sebbah

per NLV

Societat

L'Ajuntament de la Pobla Llarga demana a Ana Rosa Quintana que es disculpe pel comentari «lamentable» sobre Wafaa
L'Ajuntament de la Pobla Llarga demana a Ana Rosa Quintana que es disculpe pel comentari «lamentable» sobre Wafaa

L'Ajuntament de la Pobla Llarga (la Ribera Alta) ha fet públic un comunicat en què es queixa per les paraules pronunciades per la presentadora de Tele 5, Ana Rosa Quintana, sobre Wafaa Sebbah, la jove assassinada per un home de 31 anys, en el seu programa el divendres 18 de juny. Quintana va dir exactament: «La xica tenia moltes relacions i això sempre és problemàtic». 

L'Ajuntament i la Regidoria d'Igualtat lamenten que «una persona que, a més de ser dona és mare, puga excusar d’alguna manera un assassinat pel comportament d’una jove». «És tremendament trist i hauria de demanar perdó pel que va dir», asseveren. «Hauria de demanar disculpes públicament, és necessari que done una explicació o que faça una matisació, si és que la té, a les dures paraules que han ofés moltes persones», afegeixen.

En aquest sentit, assenyalen que «hi ha diferents formes de viure la vida, es tracta d’una elecció personal i cap d’aquestes és una errada, podem estar o no d’acord uns amb altres, però no es pot jutjar una persona i més quan encara el criteri per a jutjar els homes i les dones sembla que no siga el mateix». «Han de canviar moltes coses i declaracions i comportaments com els que té aquesta presentadora no ajuden a cap dona del món», apunten.

«Wafaa va decidir ser lliure i afrontar la seua vida d’una manera digna i valenta», afirmen. I «cap persona, malgrat les seues declaracions, pot llevar-li ni la seua valentia ni la seua dignitat».

El comunicat continua: «Com deia Kant, "la veritable dignitat només pot llevar-se-la una persona mateixa" que és el que passa molt sovint quan es fan declaracions d’aquest tipus. Per això hem de respectar, hem d’aprendre i hem de gaudir del regal de la jove que va ser Wafaa. Hem de recordar-la i, per damunt de tot, hem de ser sempre dignes, lluitant perquè algun dia, de veritat, no veiem ni homes ni dones, veiem persones amb els mateixos drets, amb la mateixa llibertat, amb el dret de triar i de viure la vida sense ser jutjats».

Per tots aquests motius, «si seguim normalitzant declaracions com les esmentades abans, mai avançarem». No podem permetre que se seguisca culpabilitzant les víctimes, Wafaa va ser assassinada per un home pel simple fet de no voler mantenir relacions amb ell, qualsevol justificació és denigrar la dona i, en definitiva, la nostra societat», conclouen.

Agermana’t: Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací