La innovació comença pel lideratge femení

La trobada Womanation dedicada a la Dona en l'Enginyeria dona visibilitat al paper de les dones en la cadena de valor de l'empresa i la indústria

per NLV

Societat

La innovació comença pel lideratge femení
La innovació comença pel lideratge femení

En el marc del Dia Internacional de la Dona en l'Enginyeria, el moviment Womanation, impulsat per la Mesa de l'Enginyeria Valenciana (MIV), ha celebrat aquest dimecres juntament amb el Vicerectorat d'estudiants i emprenedoria de la Universitat Politècnica de València un esdeveniment per prendre el pols a la situació de les dones formades en les carreres STEM —ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques— en el teixit productiu del País Valencià amb l'accent en les professionals enginyeres. Després de l'èxit del primer congrés internacional celebrat al febrer, la segona trobada organitzada per aquest col·lectiu professional ha reunit a la Ciutat de la Innovació de la UPV una vintena de dones referents per analitzar l'apoderament femení com a motor d'innovació des de la universitat, l'administració i l'empresa.

«La finalitat d'aquesta iniciativa és donar visibilitat al paper de les dones enginyeres en tota la cadena de valor del procés productiu», ha explicat Regina Monsalve, presidenta del Fòrum Enginyeria i Societat i secretària de la MIV, en l'obertura de l'esdeveniment dedicat a la transversalitat de l'enginyeria, un àmbit en el qual, «encara que les formades en enginyeria obtinguen bons expedients acadèmics, poques dones acaben en la direcció en el teixit productiu».

L'emprenedoria i les implicacions de la formació i l'acompanyament de projectes per afrontar els processos de la digitalització en les empreses i organitzacions han constituït els punts clau de la primera taula, moderada per Nieves Gallego, secretària tècnica del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació de la Comunitat Valenciana (COITCV).

 

Trencar el sostre de cristall també és innovar

«La innovació passa per l'emprenedoria i l'acompanyament per ajudar a la consolidació dels projectes. El model d'universitats ha de canviar i apostar per la transversalitat», ha recalcat Pilar Ezpeleta, directora general d'Universitats de la Generalitat Valenciana, qui ha recordat que «no cal caure en un fals optimisme i cal fer un tractament adequat» de la situació de les dones en les empreses. «És necessari un treball sociocultural de base per a abordar els problemes reals de les dones en l'autoconsciència i del context familiar i de les organitzacions», ha assenyalat Ezpeleta en referència a un dels lemes del moviment Womanation, «educar a les xiquetes perquè puguen ser tot el que vulguen ser».

A l'estat espanyol, menys del 20% de les empreses emergents són llançades per dones. Inma Villalonga, tècnica de l'òrgan de gestió, creació i desenvolupament d'empreses IDEES-UPV, ha reconegut el nombre reduït d'alumnes entre els projectes d'emprenedoria, una situació que es replica en la falta de dones fundadores al capdavant de les startups. «Cal treballar la multidisciplinarietat de gènere a nivells diferents en empreses i projectes que funcionen per valorar la viabilitat de les idees. La pandèmia ha demostrat que cal adaptar-se als reptes constants», ha destacat Villalonga.

Les xicotetes i mitjanes empreses (PIMES), que suposen el 39% del teixit productiu valencià, encara no veuen com a realitat els equips directius integrats per enginyeres, encara que el foment per compatibilitzar els sistemes de governança, gestió i investigació entre diverses empreses va en augment. Aquesta ha estat una de les línies analitzades en la segona taula de l'esdeveniment, sota la moderació d’Alicia Bielsa, gerent del Col·legi d'Enginyers Tècnics d'Obres Públiques (CITOP) de València i Castelló.

La innovació comença per trencar el sostre de cristall des de la mateixa organització, des de la manera de treballar. A l'hora de generar espais, sense processos de parada en el desenvolupament de les seues carreres, «les dones ho tenen més difícil», ha observat Sonia Tirado, directora general d'Innovació de la Generalitat. «En el desenvolupament professional en innovació, els equips tenen molt a veure en un estil de lideratge diferent, amb la capacitat d'entendre que es poden fer les coses d'una altra manera. El futur de les PIMES passa pel canvi organitzacional en els processos de treball, i la tecnologia ajudarà a aqueixos avanços com a eina per a fer-ho de manera diferent», ha subratllat Tirado, que ha al·ludit a la situació de la dona en els llocs de lideratge: «A l'Estat un 25,8% de dones ocupen llocs de lideratge en general, no obstant això, els espais liderats per dones generen més beneficis, més generació i qualitat d'ocupació. Si arribàrem al 44% d'Alemanya, Espanya dispararia el seu PIB i estaria entre les deu economies millors del món. L'administració ha de procurar que ningú es quede arrere, no sols les persones, sinó també les empreses».

 

Talent femení, palanca per a la competitivitat

En l'escala internacional, la tercera taula de la trobada Womanation, moderada per Susana Bañuelos, degana del Col·legi Oficial de Graduats en Enginyeria en Telecomunicació de la Comunitat Valenciana (COGITCV), ha analitzat els entorns de treball propiciats per la globalització, la gestió del talent en les multinacionals i els desafiaments del teletreball.

En un moment d'oportunitat, on la industrialització europea es vincula a la doble transició energètica i digital, l'enginyeria es torna essencial en la capacitat de la societat a obrir-se per a generar processos cap al canvi. «El canvi significatiu és incorporar la tecnologia com a inversió. Si es vol, hi ha recursos públics a l'abast de les empreses. No sols es tracta de màquines, sinó també d'intangibles, un treball en equip en generació de solucions, i això al talent femení li agrada. És una palanca de competitivitat que ni empreses ni dones han de deixar escapar», ha destacat Empar Martínez Bonafé, directora general d'Indústria, Energia i Mines.

 

«Jo, enginyera», fomentar les STEM entre els escolars

Com a colofó de la jornada Womanation, s'ha projectat un vídeo sobre la iniciativa educativa «Jo, enginyera», promoguda per la MIV per crear referents pròxims per a xiquetes i xiquets en els col·legis. «El futur és de l'enginyeria, el percentatge de dones que estudien les seues diverses branques és del 14%, l'única manera de canviar-lo és que siguem més. Tant xiquetes com xiquets necessiten exemples pròxims que els animen a estudiar les enginyeries, perquè aquestes disciplines estan perdent cada vegada més alumnes», ha explicat Angélica Gómez, presidenta de la MIV.

El projecte també ha comptat amb el suport de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha ressaltat la necessitat de «visibilitzar, crear referents i donar oportunitats a les dones en aquells espais tradicionalment més masculinitzats per a poder caminar cap a una societat més igualitària». Oltra també ha destacat que el Consell «té un compromís ferm amb la igualtat i la justícia» implementant mesures perquè la igualtat legal siga també real: «La incorporació i visibilitat de les dones als àmbits reservats tradicionalment als homes és bo no sols en termes d'igualtat, sinó també per raons de justícia i cohesió social, i també perquè la societat no desaprofite la meitat del talent de què disposa: el talent de les dones».

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací