El Consell concedirà a Marie Claire prèstecs per valor de 12 MEUR

L'empresa tindrà, entre altres, l'obligació de continuar amb l'activitat productiva a Vilafranca i de mantindre una sèrie de cauteles respecte als llocs de treball

per NLV / EP

Territori, Política

El Consell concedirà a Marie Claire prèstecs per valor de 12 MEUR
El Consell concedirà a Marie Claire prèstecs per valor de 12 MEUR | GVA

El Consell donarà a Marie Claire un suport financer de 12 milions d'euros a través de dos préstecs en el marc del Fons Valencià de Resiliència. La decisió va ser adoptada pel Comité Executiu de FinInVal dimarts passat. D'aquesta manera, la marca amb seu a Borriol (la Plana Alta), de la qual depenen actualment més de 500 famílies, rebrà els crèdits  mitjançant dues operacions de 9,5 i 2,5 milions d'euros, ambdues a través de la línia «FinInVal-Suport a empreses estratègiques afectades per la COVID-19».

El Fons FinInVal va ser creat mitjançant la Llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per al 2019, com a instrument financer per a l'impuls, des del punt de vista financer, de projectes d'inversió i innovació d'interés per a l'economia valenciana que s'executen des dels diversos departaments del Consell. Aquest fons, adscrit a la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, és gestionat per l'Institut Valencià de Finances (IVF), com a organisme que coordina la política financera del Consell, que aporta el seu bagatge com a organisme gestor d'instruments financers i l'experiència dels seus professionals.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ho ha anunciat aquest dijous durant una visita a la fàbrica de Vilafranca (els Ports), on ha mantingut una reunió amb el comité d'empresa i amb representants de la societat. L'objectiu és «assegurar la completa viabilitat d'aquesta societat estratègica tant en termes econòmics com territorials i de generació d'ocupació per a una comarca en risc de despoblació».

«El compromís del Consell amb aquesta empresa històrica dedicada a la confecció i comercialització de calces i d'altres productes és clar, igual de clar que amb la reindustrialització del conjunt de l'economia valenciana», ha apuntat el president. També ha defensat la necessitat que el País Valencià aprofite els recursos del Fons de Recuperació de la UE «per rellançar aquelles indústries que han sigut el nostre senyal d'identitat, com són les del tèxtil o del calçat».

En aquest sentit, Puig ha defensat que «estem davant una oportunitat històrica per a avançar en digitalització, sostenibilitat i resiliència i aconseguir que les nostres empreses tornen a ser competitives en el nou món globalitzat».

A més, Puig ha agraït el treball i l'esforç que han dut a terme tant els directius de l'empresa com els seus empleats per «adaptar-se a les noves circumstàncies derivades de la COVID-19», ja que ha sigut una de les grans empreses valencianes que van readaptar la seua producció per a la fabricació de productes vinculats a la crisi sanitària, com ara mascaretes i bates, i confia que «sabran també aprofitar totes les oportunitats que els fons europeus brindaran a les pimes per a adaptar-se a les noves exigències de digitalització i innovació».

El president ha estat acompanyat pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; pel director de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, i per l'alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom. 

Condicionants especials

La formalització d'aquestes operacions ha comportat una sèrie de condicions especials que Marie Claire està obligada a complir almenys fins a la cancel·lació del préstec sènior del primer tram, que ascendeix a 7,7 milions d'euros i té un termini de venciment de sis anys.

Entre aquestes destaca el caràcter finalista del préstec que obliga a satisfer el deute pendent amb els treballadors i creditors de l'empresa, atés un ordre de prioritats preestablit; l'obligació de continuar amb l'activitat productiva a Vilafranca, i una sèrie de cauteles respecte al manteniment dels llocs de treball, de manera que és necessari per a l'empresa sol·licitar autorització a l'IVF per a plantejar davant l'administració un ERTO o un ERO.

Addicionalment, s'ha exigit a la signatura «la màxima diligència» en el compliment del Pla de Viabilitat plantejat pels nous propietaris de l'empresa en la seua sol·licitud de finançament. De fet, la informació sobre el grau de compliment de les diferents iniciatives contemplades en el mateix haurà de ser actualitzada cada sis mesos a través d'un informe preparat per una persona experta independent nomenat per l'empresa d'acord amb l'IVF.

A més, la comissió Gestora de Fininval podrà declarar el venciment anticipat de l'operació en cas de flagrant incompliment del pla de viabilitat que acompanya la sol·licitud de finançament.

Entre les iniciatives proposades per l'empresa es troben diferents actuacions estratègiques, com l'engegada d'una nova estratègia comercial encaminada al reposicionament de la marca i el creixement d'una nova línia de negoci sanitari, amb nous contractes en l'àmbit públic o privat. Així mateix, la societat es compromet a reduir costos generals per aprovisionaments i matèries primeres, així com a disminuir els costos logístics, entre altres mesures.

El contracte de finançament estableix que l'aplicació d'aquestes mesures podrà ser progressiva durant els quatre primers anys, fins a aconseguir el 100% a partir del quart any.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací