28 de juny, dia de l'Orgull

per Intersindical Valenciana

Veus

28 de juny, dia de l'Orgull
28 de juny, dia de l'Orgull

Un any més, el 28 de juny tornem a eixir als carrers a reclamar la visibilitat per a totes les minories sexuals: lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Reivindiquem els nostres drets a ser, a viure i estimar com vulguem. I ho fem en aquesta data perquè no podem oblidar que va ser aquell dia, el 1969 quan els nostres germans i germanes de Nova York van eixir als carrers per protestar contra la violència policial que atacava, reprimia i extorsionava tota la comunitat.

La crisi sanitària mundial ha retallat durant mesos molts dels nostres drets bàsics, com el de reunió. A més, ha prioritzat certs temes «urgents» en l'agenda política. Pot ser que aquesta siga la raó per la qual els drets del col·lectiu LGBTIQ + no han millorat pràcticament res en cap país del continent europeu durant 2020.

Hui més que mai és important la reivindicació d'aquest dia, estem vivint un retrocés en drets de les persones LGTBI sobretot en determinats països conservadors i retrògrads. Però no cal anar a països llunyans per veure que les persones no heteronormatives segueixen sent perseguides. Al País Valencià s'ha avançat en legislació i en polítiques favorables a les persones LGTBI, també a l'estat espanyol, però encara queda molt per aconseguir una veritable igualtat. El mateix passa a la resta d'Europa, on pocs canvis s'han produït respecte als drets de les persones LGTBI, excepte a Albània, Finlàndia i Portugal que sí que han pujat en la classificació, però només a causa de canvis molt xicotets en la seua legislació. La resta de països europeus es mantenen o empitjoren com passa a Hongria, on es prohibeix parlar d'homosexualitat a joves. «Aquesta llei clarament discrimina persones basant-se la seua orientació sexual. Va contra tots els valors fonamentals de la UE», va dir la presidenta de la Comissió Europea, Von der Leyen, sobre la nova norma d'Hongria, que ha estat també criticada amb duresa per almenys 15 països de la UE.

Per a la Intersindical Valenciana és alarmant que països europeus, que suposadament defensen els drets humans, promulguen lleis en contra d'aquests. No ens valen declaracions de líders europeus criticant aquestes actuacions, considerem que s'han de prendre mesures més contundents.

Però també ens preocupa l'augment de casos d'agressions a la comunitat LGTBI al País Valencià i a l'estat espanyol, la irrupció de la ultradreta a les institucions, on han aconseguit veu pels seus discursos reaccionaris i fòbics, amb referències continuades a un model únic de família; campanyes per esborrar la diversitat afectiva i sexual del currículum educatiu han portat a un creixent nombre d'agressions físiques, són símptomes d'un perillós virus que s'estén per la nostra societat.

Per tot això, hui és imprescindible reafirmar les nostres aspiracions perquè es reconeguen els nostres drets, reforçar el desig d'arribar a un nou model social en què conceptes com masclisme, patriarcat o misogínia hagen estat erradicats. Una societat en la qual no siguem víctimes de cap forma d'exclusió, social o laboral.

La nostra lluita no s'atura, la lluita continua.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací