Àgueda Micó guanya el VIII Congrés Nacional de Més-Compromís amb el 61,7% dels vots

Els delegats han ratificat la ponència política de la formació, coordinada per Vicent Marzà, amb més del 75% de suports

per NLV

Política

Àgueda Micó guanya el VIII Congrés Nacional de Més-Compromís amb el 61,7% dels vots
Àgueda Micó guanya el VIII Congrés Nacional de Més-Compromís amb el 61,7% dels vots

L'actual secretària general de Més-Compromís -fins aquest dissabte Bloc Nacionalista Valencià-, Àgueda Micó, ha sigut reelegida per a encapçalar la direcció de la formació, després de rebre el 61,7 per cent dels vots dels quasi 800 delegats al VIII Congrés Nacional.

Aquest diumenge, després de les valoracions dels dos candidats a la secretaria general, els delegats han votat la nova direcció. Micó ha obtingut 427 vots, el 61,7%, i repetirà com a secretària general amb la seua candidatura «Força, poble, futur», enfront dels 254 (el 36,7%) suports que ha aconseguit l'alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, amb el lema «Coratge». També s'han registrat deu vots en blanc i un nul.

Àgueda Micó i Àlex Ruiz

D'aquesta manera, la candidatura encapçalada per Àgueda Micó formarà la primera Executiva Nacional de Més-Compromís.

Ponència d'estatuts i ponència política

Prèviament a l'elecció de la direcció, els delegats han ratificat la ponència política de la formació, coordinada per Vicent Marzà, amb un 75,54 per cent de vots a favor (417), 133 abstencions (un 24,09%) i dos vots en contra (el 0,36%).

Els debats congressuals van arrancar aquest dissabte amb l'elecció de la taula i el debat i votació de l'informe de gestió de la secretària general, Àgueda Micó, i a continuació, es va iniciar el debat de les esmenes a la ponència estatutària, que han inclòs la votació del canvi de nom de la formació.

També es va ratificar el canvi de nom de la formació. En concret, un 55,4 per cent dels delegats i delegades van votar a favor del canvi de nom, mentre que un 43,19% ho va fer a favor de mantindre l'actual denominació, i un 1,42% es va abstindre.

L'informe de gestió presentat per la secretària general, Àgueda Micó, va estar aprovat amb 366 vots a favor, 80 en contra i 29 abstencions.

Així mateix, els delegats van confirmar en la votació final l'aprovació de la ponència d'estatuts del ja Més-Compromís, que també inclou la proposta del síndic de la coalició a les Corts, Fran Ferri, per a afegir la paraula «antifeixista» dins de la denominació del projecte, que queda definit com «l'organització política unitària del nacionalisme valencià progressista, d'esquerres, ecologista, feminista i antifeixista».

La ponència d'estatuts va tirar avant amb 306 vots a favor, el 78,26%; 71 en contra, el 18,16%, i 14 abstencions, el 3,58%. L'esmena de Ferri ha rebut 374 suports, el 97,91%, dos vots en contra i sis abstencions. El síndic justificava la proposta en què el nacionalisme valencià representa «els valors necessaris per a fer front al feixisme i les seues manifestacions actuals».

Discurs de cloenda

En el discurs com a nova secretària general del Més–Compromís, Micó ha assegurat «que des de demà de matí l’Executiva Nacional començarà a treballar per tal de ser digna de cadascuna de les persones militants del partit i de cada valenciana i valencià. Digna de totes les persones que van vindre abans que nosaltres i digna dels que vindran després». I ha afegit que «allà on estiga Més–Compromís i Compromís hi haurà persones valentes que impulsen polítiques transformadores, al servei de la majoria. Allà on hi haja  Més–Compromís tindrem la defensa insubornable dels interessos del poble valencià». 

A més, Micó ha afirmat que «volem ser més forts per a fer més fort Compromís» i s’ha adreçat als companys de coalició presents amb estes paraules «juntes pintarem somriure taronja a tots els racons del nostre País Valencià». 

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací